ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Άμεσα τα tablet του δήμου στους μαθητές

Μέσα σε ελάχιστες μέρες κατάφερε να προμηθευτεί ο δήμος Ιωαννιτών, μέσω των Σχολικών του Επιτροπών, τα tablet που ζητήθηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου για να καλύψουν τις ανάγκες τηλεκπαίδευσης μαθητών.

Ανάγκες που δεν είχαν γίνει γνωστές νωρίτερα στον δήμο, όπως επισημάνθηκε από τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Βασίλη Τσαμπαλά, ο οποίος έδωσε μια απάντηση σε όσους έκαναν κριτική στη δημοτική αρχή για καθυστέρηση. «Ποτέ έως την προηγούμενη εβδομάδα δεν ετέθη κανένα αίτημα από οποιοδήποτε σχολείο για την αγορά του οποιουδήποτε υλικού, παρά μόνο την προηγούμενη εβδομάδα ο Περιφερειακός Διευθυντής, έχοντας υπόψη τις ανάγκες των σχολείων, ζήτησε 190 tablet. Και εμείς μέσα σε μία εβδομάδα προχωρήσαμε στη χρηματοδότηση, οι διευθυντές ήδη αγόρασαν μέσα από τα σχολεία τους τα 190 tablet και ήδη έχουν διατεθεί σε κάποιους γονείς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμπαλάς, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα με τα tablet και τις κάρτες σύνδεσης στο internet δεν είναι τόσο μεγάλο όσο παρουσιάζεται.
Τόνισε, ακόμη, ότι η διαδικασία προμήθειας των tablet ή οποιονδήποτε άλλων υλικών έπρεπε να γίνει κεντρικά από το κράτος ή να δοθούν, όπως θα δοθούν τώρα, voucher, ώστε ο κάθε γονιός να μπορεί να πάρει αυτό που έχει ανάγκη και να έρθει το κράτος να επιδοτήσει.
Οι δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο της παράδοσης συσκευών tablet σε μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, όπου παρέστησαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου Κώστας Καμπουράκης και του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Δημήτρη Ντούτση, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον δήμο Ιωαννιτών, που, μέσω της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διέθεσαν χρήματα στα δημοτικά σχολεία για να αγοραστούν 190 tablet, ενώ η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για την κάλυψη των αναγκών μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων.
Ο κ. Καμπουράκης έκανε, επίσης, γνωστό ότι το 1ο και το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο έχουν παραλάβει 100 tablet, δωρεά της εταιρείας Quest, για την Γ΄ και Δ΄ τάξη, για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Χρήση ipad για τη διδασκαλία των μαθημάτων».
«Εμείς συνεχίζουμε να καλύπτουμε τις όποιες ανάγκες υπάρχουν. Νομίζω ότι στο τέλος τα σχολεία θα βρεθούν με έναν πολύ σημαντικό αριθμό από τεχνολογικό υλικό και θα πρέπει αυτό στη συνέχεια να αξιοποιηθεί και να χρησιμοποιείται παράλληλα με τη διά ζώσης διδασκαλία», ανέφερε, λέγοντας ότι και στην πλειονότητα των περιπτώσεων που υπήρχαν προβλήματα με την τηλεκπαίδευση, δόθηκαν λύσεις, έστω κι αν δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. «Για παράδειγμα, υπάρχει σε ένα μεγάλο ποσοστό η χρήση του κινητού, η οποία βέβαια είναι μία λύση, αλλά δε θα έλεγα ότι είναι η πιο ενδεδειγμένη. Δε θα αποκλείσω ότι μπορεί να υπάρχει και ένα ακόμη πολύ μικρό ποσοστό παιδιών που είτε δεν έχει κάποια συσκευή είτε δεν υπάρχει στην περιοχή του δίκτυο είτε δεν έχει σύνδεση ή μονάδες. Δεν το αποκλείω. Κάνουμε προσπάθεια. Καθημερινά τα τηλέφωνά μου και το γραφείο είναι ανοιχτό. Εντοπίζουμε τέτοιες περιπτώσεις και ό,τι μπορούμε κάνουμε για να καλύψουμε και αυτές τις ανάγκες», πρόσθεσε και κατέληξε με ευχές για σύντομη επάνοδο στα σχολεία.

Τις επόμενες ημέρες τα 230 tablet της ΠΕΔ

Στην αποδοχή της δωρεάς 50 tablet από την εταιρεία «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή» για τις ανάγκες του προγράμματος της τηλεκπαίδευσης των μαθητών σε σχολικές μονάδες των δήμων της Ηπείρου, προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη.

Η δωρεά ήταν καρπός της προσπάθειας της διοίκησης της Π.Ε.Δ. Ηπείρου να διατεθούν στους μαθητές όσον το δυνατόν περισσότερα ηλεκτρονικά βοηθήματα για την υλοποίηση των μαθημάτων μέσω της τηλεκπαίδευσης. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο πρόεδρος Χρήστος Ντακαλέτσης, με τα χρήματα που διέθεσε το ΔΣ της, έχει ολοκληρωθεί η παραλαβή περίπου 215 tablet από τα 230 που θα αγοραστούν συνολικά, τα οποία θα δοθούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου τις αμέσως επόμενες μέρες.

Σχετικά άρθρα

Σε μία πλατφόρμα «έξυπνες» εφαρμογές και υπηρεσίες

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο