ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Φωταγώγηση με «η ζωή είναι ωραία»

Το μήνυμα πως «η ζωή είναι ωραία» θέλησε να στείλει ο δήμος Ιωαννιτών, μέσω της σύντομης εκδήλωσης για τη φωταγώγηση της κεντρικής πλατείας και του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, που προβλήθηκε σε live streaming μέσα από το youtube στις 6 το απόγευμα.

Η φετινή εκδήλωση ήταν διαφορετική και δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά λόγω της πανδημίας, καθώς οι πολίτες την παρακολούθησαν μέσα από τις οθόνες των κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών τους ή και από τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς που την αναμετέδωσαν. Ελάχιστοι τυχεροί, βέβαια, την είδαν από κοντά, καθώς έτυχε να βρίσκονται εκείνη την ώρα στην κεντρική πλατεία, που μετατράπηκε σε τηλεοπτικό σκηνικό για λίγα λεπτά.
Πρωταγωνιστές στην εκδήλωση που έγινε στην κεντρική πλατεία, ήταν το βιολί και το κοντραμπάσο. Μέσα από τους ήχους και τις κλασικές χορευτικές φιγούρες, ο δήμος θέλησε να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, απαραίτητο για τις μέρες που ζούμε. Στο πρώτο μέρος ο Γεράσιμος Λώλης και ο Αλέξανδρος Λώλης στο βιολί και ο Απόστολος Παπαπέτρος στο κοντραμπάσο, από το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων, ερμήνευσαν το «Song from a Secret Garden» του R. Loveland. Ακολούθησε το μήνυμα του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ και η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Ο δήμος Ιωαννιτών προχώρησε και φέτος στον στολισμό της πόλης θέλοντας να δημιουργήσει μία ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα, ακόμη κι αν την απολαμβάνουμε όλοι κάτω από τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα και το περιορισμένο ωράριο κυκλοφορίας.
Ο επίλογος ήταν ιδιαίτερα συμβολικός. Οι μουσικοί του Δημοτικού Ωδείου έστειλαν το μήνυμα πως «η ζωή είναι ωραία» και οι στιγμές ήταν πράγματι εντυπωσιακές, καθώς συνοδεύτηκαν από τον κλασικό χορό της Έφης Κοσμέρη σε χορογραφία της Τζίνας Βίκα.

Το μήνυμα του δημάρχου

Την ελπίδα και την πίστη ότι σύντομα η μεγάλη περιπέτεια που ζούμε όλοι αυτή τη χρονιά θα περάσει στο παρελθόν, εξέφρασε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ στο μήνυμά του, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα για να αντιμετωπίσουμε και να περιορίσουμε την πανδημία δεν αφήνουν περιθώρια για να ανταμώσουμε, να δώσουμε τα χέρια, να συναντηθούμε όλοι μαζί και να γιορτάσουμε.
«Φέτος ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε διαφορετικά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Πιο μοναχικά.. Αυτό όμως δε μειώνει τη σημασία τους και κυρίως δε μειώνει την ελπίδα που φέρνουν τα Χριστούγεννα και ο ερχομός του νέου έτους. Την ελπίδα που όλοι χρειαζόμαστε για να μειώσουμε τις αποστάσεις, να ανταμώσουμε νοερά, να σφίξουμε τα χέρια και να πιστέψουμε πως το μέλλον θα είναι καλύτερο. Κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν η πόλη μας ετοιμάζεται για τις φετινές, ιδιαίτερες και διαφορετικές γιορτές. Με δύναμη, κουράγιο και αισιοδοξία θα περάσουμε τα δύσκολα.Με ελπίδα και χαμόγελο θα κάνουμε πιο φωτεινές τις μέρες των γιορτών. Με πίστη στο καλύτερο θα υποδεχθούμε τη νέα χρονιά».

Σχετικά άρθρα

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου

Συνεχίζουμε στο πνεύμα του Μωυσή Ελισάφ

Δημήτρης Σιώτος