ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επαναλειτουργεί το μηχάνημα θερμομέτρησης και απολύμανσης στην Κακαβιά

Σε τεχνικό ζήτημα αλλά και στη μη επίβλεψη από τους εργαζόμενους στο Αστυνομικό Τμήμα και το Τελωνείο Κακαβιάς αποδίδει η περιφέρεια Ηπείρου τη μη λειτουργία του μηχανήματος αυτόματης θερμομέτρησης και απολύμανσης, θέμα που ανέδειξε με ανακοίνωσή της η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου».

«Η επίβλεψη της λειτουργίας του είχε συμφωνηθεί να γίνεται από το υπηρετούν εκεί προσωπικό. Το σύστημα λειτούργησε κατά τους θερινούς μήνες, ωστόσο το τελευταίο διάστημα, με την πτώση της θερμοκρασίας, προέκυψε τεχνικό ζήτημα που απαιτούσε ρύθμιση του θαλάμου ώστε να διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία εντός αυτού. Για τη δυσλειτουργία του συστήματος, μετά την ενημέρωση που είχε ο περιφερειάρχης, ειδοποιήθηκε ο ανάδοχος ο οποίος προέβη σήμερα στις αναγκαίες ρυθμίσεις», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ενώ παρέχεται η διαβεβαίωση ότι η περιφέρεια έχει μεριμνήσει και από το καλοκαίρι έχει προμηθευτεί τα υλικά που απαιτούνται για τον έλεγχο και απολύμανση όσων διέρχονται από τη συνοριακή διάβαση.
Η ανακοίνωση της περιφέρειας κλείνει και με μία δηκτική αναφορά προς τον κ. Ριζόπουλο, σημειώνοντας ότι «η υπευθυνότητα με την οποία χειρίζεται όλο αυτό το διάστημα η περιφέρεια τα ζητήματα που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού, επιβεβαιώνεται καθημερινά στην πράξη και δεν απαιτεί “εξ αποστάσεως πιστοποίηση”».

Σχετικά άρθρα

Προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του «συμπλέγματος» Κορωνησίας

Στους κερδισμένους του 2023 η Περιφέρεια Ηπείρου

Αποστόλης Τζελέτας

Γέφυρα – αντίγραφο στη θέση της ιστορικής γέφυρας Κοράκου