ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

25 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Στρατόπεδο Περάματος

Συνολικά 25 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο Στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στο Πέραμα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της περιφέρειας Ηπείρου, που ήρθε να δώσει λύση στο ζήτημα της απουσίας επίσημης ενημέρωσης εδώ και ένα περίπου 24ωρο.

Όπως κάνει γνωστό, το βράδυ της Τρίτης διαγνώστηκε θετικός στον ιό πολίτης που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία. Το πρωί της Τετάρτης άρχισε από τη Διεύθυνση Υγείας της περιφέρειας Ηπείρου η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του. Ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης είχε διαδοχικές επικοινωνίες με τη Διοίκηση της 8ης Ταξιαρχίας και την πολιτική ηγεσία που εμπλέκεται στη διαχείριση της πανδημίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί άδεια διενέργειας ελέγχων από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και η 6η Υγειονομική Περιφέρεια.
Χθες Πέμπτη διενεργήθηκαν rapid test από τα οποία προέκυψαν 19 θετικά δείγματα, τα οποία επιβεβαιώθηκαν και με μοριακό έλεγχο, ενώ άλλα έξι θετικά προέκυψαν από άλλους μοριακούς ελέγχους. Οι προσβληθέντες έχουν ήπια –μέχρι τώρα- συμπτώματα. Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε ήδη τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για τον περαιτέρω χειρισμό του θέματος σε συνεργασία με τις στρατιωτικές αρχές. Οι έλεγχοι των κλιμακίων του ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα σε όλο το στρατόπεδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 24 από τα 25 κρούσματα αφορούν νεοσύλλεκτους, οι οποίοι έχουν απομονωθεί σε ξεχωριστό κτίριο και παρακολουθείται η κατάσταση της υγείας τους. Σε ένα δεύτερο κτίριο απομονώθηκαν όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους, έστω κι αν δε βρέθηκαν θετικοί, ενώ σε τρίτο κτίριο διαμένουν οι υπόλοιποι.
Στην ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι η περιφέρεια Ηπείρου έχει άριστη συνεργασία με τη Διοίκηση της 8ης Μ/Π Ταξιαρχίας και του Στρατοπέδου «Κατσιμήτρου», τόσο για τη διενέργεια των ελέγχων, όσο και για την αντιμετώπιση τυχόν άλλων ζητημάτων που προκύψουν, χωρίς, ωστόσο, να γίνεται κατανοητή η σκοπιμότητα αυτής της επισήμανσης.

Νέα έκκληση για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων

Νέα έκκληση στους υπευθύνους των Κλειστών Δομών Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών, οι οποίοι χειρίζονται αποκλειστικά το ζήτημα των ελέγχων για κορωνοϊό, να προχωρούν σε όσο το δυνατόν συχνότερους και με μαζικότητα ελέγχους, απευθύνει ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης. Ζητά, παράλληλα, να μεριμνούν ώστε όσοι φιλοξενούμενοι εντοπίζονται θετικοί, να τηρούν σε απόλυτο βαθμό τους προβλεπόμενους περιορισμούς, προκειμένου να μη διασπείρεται ο ιός στην κοινότητα.

Σχετικά άρθρα

Ψυχιατρική ΠΓΝΙ: Αδυναμία εισαγωγής νέων περιστατικών λόγω κορωνοϊού

Ηπειρωτικός Αγών

Χωρίς rapid test την Κυριακή των εκλογών

Χωρίς rapid test για τρεις ημέρες