ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εντατικοί έλεγχοι, έκκληση για λελογισμένες μετακινήσεις

Να μη γίνουν οι κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις η κερκόπορτα που θα διευκολύνει τη διασπορά του ιού, κάλεσε τους πολίτες ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης και Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, αστυνόμος Β΄ Ηλίας Μήτσιος, τονίζοντας ότι θεσπίστηκαν ώστε να μπορούν οι πολίτες να ικανοποιούν ζωτικής σημασίας ανάγκες.

Η παρατήρηση αυτή έγινε με αφορμή τη μαζική κάθοδο πολιτών στην πλατεία Μαβίλη και στην ευρύτερη παραλίμνια περιοχή το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, με τους περισσότερους να κάνουν χρήση της δυνατότητας για σωματική άσκηση. «Διαπιστώθηκε ότι όλοι αυτοί βρίσκονταν εκεί από διάφορες περιοχές της πόλης με σκοπό τη σωματική άσκηση. Έχει διασαφηνιστεί και από την περίοδο της πρώτης φάσης της πανδημίας, ότι σωματική άσκηση νοείται σε κοντινή απόσταση από το σπίτι μας», ανέφερε ο κ. Μήτσιος, προσθέτοντας πως οι μετακινήσεις θα πρέπει να είναι λελογισμένες και ότι η επιτυχία των περιοριστικών μέτρων εξαρτάται κυρίως από την ατομική ευθύνη.
Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έλεγχοι από το σύνολο των αστυνομικών υπηρεσιών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μαζική βεβαίωση παραβάσεων και επιβολή προστίμων. Από το προηγούμενο Σάββατο που τέθηκαν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα, μέχρι σήμερα το πρωί είχαν διεξαχθεί σε όλη την Ήπειρο 9.700 έλεγχοι περίπου και είχαν βεβαιωθεί 155 παραβάσεις.
«Ως Ελληνική Αστυνομία είμαστε παρόντες μέρα-νύχτα ώστε να βοηθήσουμε, σε συνεργασία με τους πολίτες, να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον αόρατο εχθρό που έχει μπει στη ζωή μας τους τελευταίους μήνες. Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας υπήρξαμε ξεκάθαροι. Δεν έχουμε καμία διάθεση αντιδικίας με τους συμπολίτες μας. Άλλωστε, αποστολή της Αστυνομίας είναι η προστασία του πολίτη από την εγκληματικότητα. Αυτή τη φορά η Πολιτεία, όμως, μας ανέθεσε να διαφυλάξουμε και τη δημόσια υγεία, ένα αγαθό υπέρτατο και κοινό για όλους μας. Αναγνωρίζουμε ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από όλα αυτά τα μέτρα, αλλά πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας εκτυλίσσεται ραγδαία. Επομένως, δε μπορούμε και δε γίνεται να ανεχθούμε τους λίγους, έστω, που παραβαίνουν τις οδηγίες, όχι απλά της Πολιτείας, αλλά της ίδιας της επιστήμης, που είναι και η αρμοδιότερη όλων. Τονίζουμε για ακόμη μία φορά: είμαστε δίπλα στον κάθε πολίτη αλλά και απέναντι σε κάθε συμπεριφορά που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μήτσιος.

Σχετικά άρθρα

Απασχολούσαν εργαζόμενους εκτός ωραρίου

Στον… σφυγμό της επικαιρότητας οι απάτες

Δυνατότητα και για πλωτές περιπολίες στην Παμβώτιδα