ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δήμος Δωδώνης: «Μείνετε Σπίτι. Θα έλθουμε εμείς…»

Στην εντατικοποίηση της λειτουργίας των κοινωνικών υπηρεσιών του και συγκεκριμένα του Κέντρου Κοινότητας, με αιχμή το προσωπικό των δομών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», προχώρησε ο δήμος Δωδώνης από την πρώτη στιγμή της δεύτερης καραντίνας, στην οποία τέθηκε το σύνολο της χώρας από το περασμένο Σάββατο.

Με κεντρικό σύνθημα προς τους αδύναμους και ανήμπορους δημότες «Μείνετε Σπίτι. Θα έλθουμε εμείς…», έχει ήδη ξεκινήσει η ανταπόκριση των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου σε κάθε αίτημα των αδύναμων δημοτών, εντός ενός συγκεκριμένου πλαισίου βοήθειας,.
Οι άνθρωποι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν έπαψαν ούτως ή άλλως να αποτελούν τους φορείς υπηρεσιών αιχμής για έναν δήμο με γηρασμένο κατά βάση πληθυσμό, προστρέχοντας σε βοήθεια των δημοτών πάντοτε, ωστόσο στη φάση που βρισκόμαστε σήμερα, λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων, η ανάγκη για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμακευτικής περίθαλψης αλλά και παροχής πάσης φύσεως πιστοποιητικών που εκδίδονται μέσω των ΚΕΠ, είναι μεγάλη.
Έτσι, με εντολή του δημάρχου Δωδώνης Χρήστου Ντακαλέτση, το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», που έχει ενισχυθεί και με εξειδικευμένους εργαζόμενους από την Κοινωφελή Εργασία, έχει τεθεί στον μέγιστο βαθμό ετοιμότητας.
Για την εξυπηρέτηση των δημοτών, απαντούν τα τηλέφωνα 2654360144 (Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ) και 2654022503 (Σάββατο και Κυριακή από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ).
Παράλληλα, στη διάθεση των δημοτών τίθεται και ψυχολογική υποστήριξη. Όσοι χρειάζονται βοήθεια για ψυχολογικά ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία, μπορούν να επικοινωνούν με την ψυχολόγο και την κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Κοινότητας του δήμου Δωδώνης στο τηλέφωνο 2654360113 (Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα).

Σχετικά άρθρα

Επιστρέφει στις συνεδριάσεις η «Δωδώνη Δύναμη Δημιουργίας»

Νέες καταγγελίες για αμμοληψίες χωρίς άδειες

Γεωργία Χαλάτση

Δήμος Δωδώνης – Εκ νέου πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο Β. Δήμος