ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τρεις νεκροί τον Οκτώβριο σε τροχαία στην Ήπειρο

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή του στην άσφαλτο τον Οκτώβριο στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου σε ισάριθμα θανατηφόρα τροχαία, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου για τον προηγούμενο μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Οκτώβριο του 2019 είχε σημειωθεί μόλις ένα θανατηφόρο τροχαίο με έναν νεκρό. Αυξημένος είναι συνολικά ο αριθμός των τροχαίων τον φετινό Οκτώβριο με εννέα συνολικά έναντι οκτώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Εκτός από τα τρία θανατηφόρα, καταγράφηκαν ένα τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό (έναντι τριών το 2019) και πέντε με ελαφρύ τραυματισμό (έναντι τεσσάρων το 2019).
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά έντεκα παθόντες -έναντι 9 πέρυσι, εκ των οποίων, εκτός από τους τρεις νεκρούς, ένας σοβαρά τραυματίας (έναντι τριών το 2019) και επτά ελαφρά (έναντι πέντε το 2019).
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, καθώς και λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς.

Ξεπέρασαν τις 8.000 οι παραβάσεις

Συνολικά 8.022 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του, βεβαιώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου τον Οκτώβριο.
Από αυτές 1.821 βεβαιώθηκαν για υπερβολική ταχύτητα, 371 για μη χρήση κράνους και 348 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 196 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 178 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 84 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 84 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και 34 για αντικανονικό προσπέρασμα.
Σημειώνεται, επίσης, ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 144 παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 120 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 903 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Σχετικά άρθρα

«Μαύρος» Σεπτέμβριος με εννέα νεκρούς στην άσφαλτο

Βαρύς ο φόρος αίματος τον Ιούλιο στην Ήπειρο

Λιγότερα τα τροχαία τον φετινό Οκτώβριο