ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Και όγδοος ηλικιωμένος από το Γηροκομείο στη Μονάδα Λοιμωδών

Ένας ακόμη ηλικιωμένος, ο όγδοος κατά σειρά, από το Γηροκομεία Ζωσιμαδών μεταφέρθηκε στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ωστόσο μέχρι στιγμής οι ωφελούμενοι που νοσηλεύονται είτε ήταν ασυμπτωματικοί, είτε είχαν ήπια συμπτώματα.

Από το βράδυ της Τετάρτης, η Πολιτική Προστασία έχει εκδώσει έκτακτα μέτρα για την δομή, ωστόσο τα μέτρα αυτά λαμβάνονταν ήδη τουλάχιστον από τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων και πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Μάξιμο.

Η μόνη διαφορά που έφερε η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας, ήταν ουσιαστικά η παρουσία της αστυνομίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η «καραντίνα» στην οποία έχει τεθεί το Γηροκομείο.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Μητροπολίτη Μάξιμο, λαμβάνονται και πρόσθετα μέτρα, όπως ο διαχωρισμός των υπαλλήλων έτσι ώστε να εργάζονται σε συγκεκριμένους ορόφους του Γηροκομείου και να μην υπάρχει συγχρωτισμός.

Παρά τα αυστηρά μέτρα όμως, δεν αποφεύχθηκε η μετάδοση του ιού, όπως σημείωσε, εφιστώντας την προσοχή όλων και ζητώντας να υπάρχει ταχύτερη έκδοση των αποτελεσμάτων των τεστ από τον ΕΟΔΥ. Μάλιστα, στο Γηροκομείο γίνονται τακτικά τεστ και μάλιστα έτσι εντοπίστηκαν θετικοί οι τρεις τελευταίοι ηλικιωμένοι, καθώς υποστήριξε ότι δεν παρουσίαζαν κανένα σύμπτωμα.

«Μπορεί κάποιος να έχει τον ιό και να μην εμφανίζεται στα τεστ. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είχαν κάνει εξετάσεις και είχαν βγει αρνητικοί, και την επόμενη ημέρα που κάναμε και εμείς δειγματοληψία με δικά μας τεστ, βγήκαν θετικοί. Άρα χρειάζεται πολύ προσοχή και να είμαστε σε εγρήγορση. Γι’ αυτό και επιμείναμε στον ΕΟΔΥ και το λέμε και δημόσια ότι δεν πρέπει να αργούν να βγουν τα τεστ δύο και τρεις ημέρες όπως έγινε, γιατί καταλαβαίνεται ότι αν ένας άνθρωπος έχει τον ιό, πολύ εύκολα θα τον έχει μεταδώσει, γιατί δεν έχει ιδέα ούτε αυτός ούτε οι άνθρωποι που τον φροντίζουν ότι είναι ασθενής», σημείωσε.

Όπως πρόσθεσε, το γεγονός ότι τηρούνται όλα αυτά τα μέτρα και παράλληλα υπήρξαν επτά άτομα στο Γηροκομείο θετικά, δείχνει πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε όλοι.

«Γι’ αυτό και εγώ είμαι πολύ αυστηρός και με τον εαυτό μου, φοράω μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους, αλλά και στην εκκλησία. «Και κάνω έκκληση στους ανθρώπους, γιατί υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να δείξουν ότι είναι σούπερ ορθόδοξοι, σούπερ πατριώτες, σούπερ όλα και λένε “δεν υπάρχει κορωνοϊός, δε φοράμε μάσκες, αυτό είναι προσβολή στην Εκκλησία κ.λπ”. Αυτά είναι ανοησίες. Πρέπει να προσέχουμε όλοι, να τηρούμε τα μέτρα και οι επαφές μας να είναι μόνο οι αναγκαίες, για να μη γίνουμε αιτία και να κολλήσουν άλλοι άνθρωποι, αλλά και να μας κλείσουν και τις εκκλησίες. Θα ήταν πολύ μεγάλο κρίμα αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά, σε δηλώσεις του.

Σχετικά άρθρα

Στο επίκεντρο οι δράσεις της Μητρόπολης

Αρνείται κάθε σχέση με το κόμμα «Νίκη» η Μητρόπολη Ιωαννίνων

Δωρεά 100.000 ευρώ στο Γηροκομείο «Ζωσιμάδων» από τον επικεφαλής της Permira