ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δήμος Ζίτσας προς ΕΛΜΕ: Από πού προκύπτει η απειλή;

Στην αντεπίθεση περνά η δημοτική αρχή Ζίτσας μετά την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, η οποία ερμηνεύει ως απειλή το έγγραφο που απεστάλη στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ το ΓΕ.Λ. Ελεούσας τελούσε ήδη υπό κατάληψη, προς την πρόεδρο και τα μέλη της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Ζίτσας, καθώς και τον διευθυντή και τοn Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου.

Ο δήμος Ζίτσας καταθέτει αυτούσια την επιστολή του, σχολιάζοντας, παράλληλα, ότι διαβάζοντας την ανακοίνωση των συνδικαλιστών, πιθανολογεί πως στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων δεν υπάρχει μέλος με την ειδικότητα φιλολόγου ελληνικής γλώσσας, για να εξηγήσει σε ποια παράγραφο του εγγράφου «ο δήμαρχος “απειλεί” ευθέως τους εκπαιδευτικούς», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους, και από πού προκύπτει «πως επεμβαίνει στον τρόπο λειτουργίας του σχολείου».
Η επιστολή έχει ως εξής: «Τις τελευταίες μέρες σε ολόκληρη τη χώρα το φαινόμενο των καταλήψεων σχολικών μονάδων έχει ενταθεί. Από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, στη λίστα των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη, έχει προστεθεί και το Γενικό Λύκειο Ελεούσας. Είμαστε οι τελευταίοι που θα αμφισβητήσουμε το δημοκρατικό δικαίωμα των μαθητών για διαμαρτυρία ανεξάρτητα από το αν συμφωνούμε ή όχι με τις μορφές κινητοποιήσεων που επιλέγουν. Πέραν όμως αυτού με το παρόν, σας εφιστούμε την προσοχή που πρέπει να δείξετε, σύμφωνα με τους νόμους της ελληνικής πολιτείας, όσον αφορά στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας περιουσίας. Επειδή οι καταλήψεις των σχολείων διαταράσσουν την ήδη δύσκολη καθημερινότητα των μαθητών και των οικογενειών τους, σας παρακαλούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση των παραπάνω».
Κλείνοντας την απάντησή του, ο δήμος Ζίτσας ξεκαθαρίζει στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ πως ουδεμία πρόθεση είχε να επέμβει στο έργο των διδασκάλων των παιδιών, κάθε άλλο μάλιστα. Δοθείσης όμως της ευκαιρίας, ζητά να του υποδείξουν από πού θα πάρει τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που χρειάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών στο κτίριο οι οποίες προκλήθηκαν στη διάρκεια της κατάληψης. «Από τους ανέργους του δήμου μας, τους κτηνοτρόφους-γεωργούς ή τους δημότες, συνταξιούχους του ΟΓΑ;», ερωτά και καταλήγει: «Στην εξάχρονη θητεία μας στον δήμο, αποδείξαμε έμπρακτα, κάτι που και οι διευθυντές και εκπαιδευτικοί το έχουν δημόσια παραδεχτεί, πως δεν είμαστε φειδωλοί στη διάθεση χρημάτων, προκειμένου τα σχολικά μας κτίρια να αποτελούν “κόσμημα” για όλη την περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων».

Σχετικά άρθρα

Πρώτη και με διαφορά η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας

Διαβεβαιώσεις για παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια