ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επίρριψη ευθυνών για τη μη επαναπιστοποίηση των παιδικών χαρών

Ευθύνες στη δημοτική αρχή για το ότι δεν έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για την επαναπιστοποίηση των παιδικών χαρών, επιρρίπτει η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», απαντώντας στα όσα ειπώθηκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Όπως σημειώνει σε δελτίο τύπου, ο δήμος Ιωαννιτών, για πρώτη φορά επί θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, χωρίς καμία προγενέστερη υφιστάμενη υπηρεσιακή υποδομή, δημιούργησε το πλαίσιο πιστοποίησης και επαναπιστοποίησης των παιδικών χαρών. Με βάση αυτό ολοκληρώθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες κι έτσι χορηγήθηκε σήμα καταλληλότητας σε έξι παιδικές χαρές (Πορτοκαλής Αρκούδος– Κουραμπάς, Πεταλούδα– πάρκο Κ. Μπέγκα, Μουζακαίοι, Ναπολέων Ζέρβα, Γηροκομείο και Οπλαρχηγού Πουτέτση και Τζαβέλλα).
Η πιστοποίηση έχει διάρκεια έναν χρόνο και γι’ αυτό χρειάζεται επικαιροποίηση των αδειών. Για τις έξι παιδικές χαρές, η ανανέωση της πιστοποίησης έγινε δύο φορές και ήταν σε ισχύ μέχρι το τέλος της θητείας της.
«Όπως αποδεικνύεται, από τότε έχουν λήξει οι πιστοποιήσεις κι έχουν ζητηθεί πίσω τα σήματα καταλληλότητας των παιδικών χαρών από την αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, διότι προφανώς η νέα δημοτική αρχή δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα καμία ενέργεια για την επαναπιστοποίηση, παρά μόνο έστειλε υπηρεσιακά ένα “εντέλλεσθε” σε υπάλληλο του δήμου για να αναλάβει το εγχείρημα. Μάλιστα, το μέλος της παράταξής μας και πρώην αντιδήμαρχος, στην αρμοδιότητα του οποίου ήταν και οι παιδικές χαρές, Δημήτρης Κατηρτσίδης, αν και δεν όφειλε, απέστειλε, ύστερα από αίτημα της υπηρεσίας, στους μηχανικούς του δήμου όλα τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για την επαναπιστοποίηση των παιδικών χαρών, προκειμένου να διευκολύνει το έργο τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Με την ευκαιρία, η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» σημειώνει ότι στη διάρκεια της θητείας της ανακατασκεύασε 31 παιδικές χαρές, στις οποίες χορηγήθηκε η βεβαίωση καταλληλότητας από τον αρμόδιο φορέα πιστοποίησης. Το έγγραφο αυτό είναι το κυριότερο, αλλά όχι το μοναδικό, πιστοποιητικό για την χορήγηση του σήματος καταλληλότητας.
Παράλληλα, εντάχθηκε στον Φιλόδημο, με χρηματοδότηση 281.000 ευρώ, η ανακατασκευή 25 παιδικών χαρών, επενδύοντας ακόμα 119.000 ευρώ από ίδιους πόρους, και δημοπρατήθηκε μια εργολαβία συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, η οποία εκτελείται με μεγάλη καθυστέρηση αφού ο χρόνος παράδοσης λήγει τον Δεκέμβριο.

Για τη χωροθέτηση των ογκωδών

Αναφορά γίνεται στο δελτίο τύπου και για τις σκάφες ογκωδών και τη χωροθέτησή τους. Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» ενημερώνει τον αντιδήμαρχο ότι η προμήθειά τους το 2014 έγινε μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ και ανάμεσα στις υποχρεώσεις ήταν και η συγκεκριμένη χωροθέτηση και διατήρησή τους για πέντε χρόνια στα σημεία του δήμου όπου τοποθετήθηκαν.
«Προφανώς αυτή η μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια διέλαθε της προσοχής του αντιδημάρχου που σε κάθε περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένος να τα γνωρίζει όλα, μπορεί όμως ελεύθερα να ρωτά και να μαθαίνει, πριν προβεί σε αναφορές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», αναφέρει.

Σχετικά άρθρα

Οι εκλογές του κέντρου και των παράκεντρων

Με σεβασμό στα πολυτιμότερα συλλογικά αγαθά μας

Ηπειρωτικός Αγών

«Δε ρητορεύουμε την αλλαγή, φέρνουμε την αλλαγή»