ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Καθησυχαστικός ο ΟΚΠΑΠΑ για το κρούσμα σε μητέρα βρέφους

Απόλυτα καθησυχαστικός εμφανίζεται ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας–Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) του δήμου Ιωαννίτών ως προς τις καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ μετά την επιβεβαίωση κρούσματος κορωνοϊού σε μητέρα βρέφους που φιλοξενείται στον 5ο Βρεφονηπιακό σταθμό της Κιάφας.

Αρχικά, στην απάντηση του ΟΚΠΑΠΑ ξεκαθαρίζεται ότι δεν υπάρχει κρούσμα στον 5ο Βρεφονηπιακό σταθμό, καθώς το τεστ που έγινε στο βρέφος βγήκε αρνητικό, ενώ επισημαίνεται ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει αρχίσει και γίνεται σταδιακά έλεγχος για covid-19 στους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το ΚΔΑΠ μεΑ , στο Υπνωτήριο Αστέγων και στον Ξενώνα Γυναικών θυμάτων βίας, χωρίς αυτό να είναι υποχρεωτικό από τις εγκύκλιους, αλλά ως επιπλέον μέτρο ασφάλειας τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ωφελούμενους.
Τονίζεται, ακόμη, ότι τα μέσα ατομικής προστασίας τηρούνται απόλυτα (μάσκες προστασίας, γάντια , αντισηπτικά) και οι οδηγίες λειτουργίας των σταθμών (είσοδος των νηπίων –βρεφών, σίτησή τους , έξοδος στην αυλή κ.ά), ενώ επιπλέον των υποχρεωτικών μέσων προστασίας, έχουν παραγγελθεί ψηφιακά θερμόμετρα για θερμομέτρηση και ειδικά σαμπω για τους εργαζομένους, ώστε να μην εισέρχονται με τα παπούτσια τους στο εσωτερικό των σταθμών.
«Το ενδιαφέρον μας και η εκτίμηση προς όλους τους εργαζόμενους του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. είναι δεδομένο και έχει πολλές φορές αναφερθεί, τόσο σε γραπτές όσο και σε προφορικές δηλώσεις. Οι εργαζόμενοι μας δεν καλούνται “να δουλέψουν μέσα στην ανασφάλεια και στην αγωνία” αλλά σε συνθήκες σύμφωνες με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις σχετικές εγκυκλίους», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ως προς τις προσλήψεις σε προσωπικό, χαρακτηρίζει αναληθές ότι δεν προκηρύσσει τη διαδικασία για 11μηνες συμβάσεις, ενώ διευκρινίζει ότι ούτε έχει δηλωθεί ότι το προσωπικό είναι αρκετό.
Τέλος, απευθύνεται στους γονείς, λέγοντας ότι δεν πρέπει να ανησυχούν και ότι πρωταρχικός στόχος του ΟΚΠΑΠΑ είναι η ασφάλεια και η διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους.

Σχετικά άρθρα

Ένας ακόμη βανδαλισμός σε βρεφονηπιακό σταθμό

Κάλεσμα για συνδρομή στους πληγέντες από τον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.

Στόχος βανδαλισμού ο 5ος Βρεφονηπιακός Σταθμός