ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Διευρύνονται οι σχέσεις Ιωαννίνων – Σλοβακίας

Τη διεύρυνση των σχέσεων Ιωαννίνων και πόλεων της Σλοβακίας σηματοδοτεί η επίσκεψη στο δημαρχείο Ιωαννίνων της πρέσβη της Σλοβακίας στην Αθήνα Iveta Hricova, η οποία βρίσκεται στην πόλη με αφορμή το διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στον πολιτισμό της Σλοβακίας που πραγματοποιείται στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει γευσιγνωσία μπύρας, προβολή της κλασικής ταινίας του κινηματογράφου της Τσεχοσλοβακίας “Το Μαγαζάκι της Κεντρικής Οδού” (1965) σε σκηνοθεσία των Έλμαρ Κλος και Γιάν Καντάρ και έκθεση ταπισερί της Renáta Rehorovská.

Η κ. Hricova, την οποία συνόδευαν η υπεύθυνη του Οικονομικού και Εμπορικού Τμήματος της Πρεσβείας της Σλοβακίας Jana Palátová και ο πρόξενος της Σλοβακικής Δημοκρατίας στην Πάτρα Φαίδων Κουνινιώτης, συζήτησε με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ θέματα τουρισμού, παιδείας, οικονομίας, πολιτισμού και άλλων κοινών πεδίων συνεργασίας.
Παράλληλα πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με τον δήμαρχο της πόλης Dolný Kubín Ján Prílepok και τον διευθυντή Λυκείου της πόλης Peter Strežo, το οποίο ξεκίνησε ήδη την αλληλογραφία με το 3ο Λύκειο Ιωαννίνων για αδελφοποίηση.
Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο δήμαρχος χάρισε στην κ. Hricova αναμνηστικά δώρα των Ιωαννίνων, ενώ η πρέσβης, από την πλευρά της, του παρέδωσε διακοσμητικά από κρύσταλλο, βιβλία καθώς και δείγματα από τοπικές μπύρες.

Σχετικά άρθρα

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου

Συνεχίζουμε στο πνεύμα του Μωυσή Ελισάφ

Δημήτρης Σιώτος