ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δέκα τα κρούσματα του Σαββατοκύριακου στα Γιάννενα

Δέκα κρούσματα καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων, καθώς μετά τα έξι του Σαββάτου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλα τέσσερα σήμερα, εκ των οποίων ένα συνδέεται με γνωστή συρροή και πιθανότατα αυτή της δομής προσφύγων στην πρώην Παιδόπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας αριθμός κρουσμάτων των τελευταίων ημερών έχει να κάνει με κοινωνική εκδήλωση σε ορεινό χωριό των Τζουμέρκων και για τον λόγο αυτό μετέβη για να κάνει δειγματοληπτικά τεστ και η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ.
Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, καθώς δεν υπάρχει πίεση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Τις τελευταίες ημέρες έγινε εισαγωγή στη Μονάδα Λοιμωδών τεσσάρων ασθενών, τριών λόγω των συμπτωμάτων που παρουσίαζαν και ενός 98χρονου για προληπτικούς λόγους.
Κλειστό θα παραμείνει έως και αύριο Δευτέρα το γυμναστήριο της Λιμνοπούλας, μετά την επιβεβαίωση κρούσματος σε αθλητή ομάδας χάντμπολ που προπονείται στον χώρο. Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, κατ΄εφαρμογή των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ και της ΓΓΑ, προχώρησε σε απολύμανση, κάτι βέβαια που γίνεται καθημερινά σε όλους τους χώρους που χρησιμοποιούνται από τους αθλητές.
Ο αθλητής είναι παράλληλα και μαθητής της Β’ Λυκείου στη Ζωσιμαία και το τμήμα του δε θα λειτουργήσει αυτή την εβδομάδα, με το σύνολο των συμμαθητών του να έχει λάβει οδηγίες για κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ αρκετοί έχουν υποβληθεί και σε τεστ.