ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τους συνέλαβαν με τα κλοπιμαία στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας

Άμεσα κατάφεραν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων να εξιχνιάσουν ληστεία που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στα Μάρμαρα και σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου συνελήφθησαν τρία άτομα στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας.

Δύο από τους κατηγορούμενους διέρρηξαν την πόρτα εισόδου κατοικίας, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα και χρυσαφικά. Όμως, έγιναν αντιληπτοί από ένοικο του σπιτιού κατά την επιστροφή του σε αυτό, εναντίον του οποίου μεταχειρίστηκαν βία προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία και τράπηκαν σε φυγή, επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τους ανέμενε συνεργός τους.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν άμεσα τα στοιχεία των κατηγορουμένων από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας επί της Ιόνιας Οδού, στο Μενίδι, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. Αγρινίου ενήργησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες.
Κατά τον ενδελεχή έλεγχο του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε ειδική κρύπτη τα κλοπιμαία, ενώ οι τρεις δράστες συνελήφθησαν και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. Τα ανευρεθέντα κλοπιμαία αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια, ενώ κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορουμένων, χρηματικό ποσό 1.835 ευρώ, χρυσή λίρα, δύο περιλαίμια, ζεύγος γαντιών, τέσσερα κινητά τηλέφωνα.