ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Νέες καθυστερήσεις στους δασικούς χάρτες

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στην απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος να αναμορφώσει το σύνολο των δασικών χαρτών, εξαιρώντας πολλές κατηγορίες εκτάσεων, έχουν καταθέσει η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων του Δημοσίου και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο.

Η προσφυγή στρέφεται κατά της υπουργικής απόφασης για την αναμόρφωση των δασικών χαρτών, που καθορίζει τις εκτάσεις που θα εξαιρεθούν από τους δασικούς χάρτες. Οι λόγοι αφορούν αφενός το ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και της «Ελληνικό Κτηματολόγιο» για το καθορισμό των τεχνικών προδιαγραφών και αφετέρου ότι οι εξαιρέσεις δεν έγιναν με επιστημονικά κριτήρια.

Με την θέση του υπουργείου, όπως άλλωστε εδώ και χρόνια υποστηρίζει, έχει ταχθεί ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, με στόχο τον αποχαρακτηρισμό εκτάσεων που χρησιμοποιούνται για γεωργικούς και κτηνοτροφικούς σκοπούς.

Σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε «απρεπέστατη ενέργεια» την προσφυγή που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. «Θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν ζουν στην Ελλάδα, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, εκτός αν κάτι άλλο εξυπηρετούν, εκτός της αλήθειας και των ανθρώπων του μόχθου και το τι υπάρχει σήμερα στην πατρίδα μας. Δεν μπορεί ένας νόμος ο οποίος περιλαμβάνει κληροτεμάχια που δόθηκαν σε ακτήμονες, αναδασμούς που γίνονται σε εκτάσεις που παραχωρήθηκαν προ του 1975 σε ακτήμονες αγρότες, στους αμπελώνες που έχουμε στην περιοχή και σε πολλές εκτάσεις που πολλοί κτηνοτρόφοι έχουν αγοράσει με αίμα, είτε σε Θεσσαλία, είτε σε Αιτωλοακαρνανία αυτές να θεωρούνται ότι κατά τεκμήριο ανήκουν στο δημόσιο».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι «άνθρωποι που πιθανόν να έπρεπε να απολογηθούν για αυτά που συνέβησαν στην Αττική ή στην Εύβοια, γιατί κάθονται και κρύβονται πίσω από ένα νόμο που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα για κάποιες επεμβάσεις, θέλουν να γκρεμίσουν και κάτι που πάει να χτιστεί που χρειάζεται για να ξανανθίσει η Ήπειρος από τους ανθρώπους που επιστρέφουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Λέω έλεος. Το θέμα το έφερα και στην Ένωση Περιφερειών και αν χρειαστεί θα παραστούμε για να το υπερασπιστούμε και στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ως Ένωση και ως περιφέρεια Ηπείρου για τα συμφέροντα της Ηπείρου», τόνισε.

Σχετικά άρθρα

«Πνεύμονας» οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου

Μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας – Μήνυμα Δένδια στην Αλβανία

Γεωργία Χαλάτση

Προς επανένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

Αποστόλης Τζελέτας