ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αναζητείται λύση στο παρά πέντε για τους μαθητές του 28ου Νηπιαγωγείου

Μια διαφορετική τροπή παίρνει το θέμα της στέγασης των νηπίων στο 28ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα.

Μετά από συζητήσεις μηνών και ενώ επρόκειτο να προχωρήσει η εγκατάσταση μιας προκατασκευασμένης αίθουσας στον χώρο, προκειμένου να διασπαστεί το τμήμα των 48 νηπίων, φαίνεται πως ο χρόνος δεν επαρκεί και αναζητείται άλλη προσωρινή λύση, η οποία και πάλι δεν είναι ικανοποιητική.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Τάσο Τόκα, αργά το βράδυ της Πέμπτης προτάθηκε τα 18 από τα 48 νήπια να στεγαστούν σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου στα Σεισμόπληκτα και τα υπόλοιπα 30 να παραμείνουν στην αίθουσα του νηπιαγωγείου. Λύση βέβαια που δημιουργεί πρόβλημα και στο δημοτικό σχολείο.
«Δεν μπορεί μέσα στο καλοκαίρι να μην έχει βρεθεί λύση, έστω με αυτό που είπαμε όλοι βάζοντας νερό στο κρασί μας, να λειτουργήσει για ένα χρόνο σε κοντέινερ, και μετά δεν κουνήθηκε ούτε ένα λιθαράκι και ερχόμαστε τώρα στο παρά πέντε, στη λογική αυτού που ζήσαμε με το Παπαζόγλειο, να βάλουμε 30 νήπια σε μία τάξη σε συνθήκες κορωνοϊού, με δύο έως τρεις εκπαιδευτικούς. Αυτό σημαίνει ότι ή θα χάσουμε κάποιο εκπαιδευτικό ή ηλικιωμένο στα σπίτια αυτόν των νηπίων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τόκας.
Μάλιστα, λίγες ώρες πριν, το απόγευμα της Πέμπτης γονείς και εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συνάντηση στον χώρο του σχολείου και με μεγάλη δυσαρέσκεια και ανησυχία άκουσαν ότι δε θα είναι έτοιμη η προκάτ αίθουσα μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
«Καλούμε τη δημοτική αρχή να επιταχύνει τις διαδικασίες και να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για να στεγαστούν όλοι οι μαθητές. Είναι μια διαδικασία που έχει καθυστερήσει πάρα πολύ και έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Ελπίζω να διαψευστώ αλλά το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες», σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστας Παργανάς.
Τέλος, σε ό,τι αφορά το κτιριακό των σχολείων, για μια ακόμη φορά ο κ. Τόκας ζήτησε από τον δήμο Ιωαννιτών να επιλυθεί άμεσα το θέμα του Σχολείου Αναπήρων Παίδων, εκφράζοντας αιτιάσεις και προς τη διοίκηση της ΕΛΕΠΑΠ για τη μη διάθεση περισσότερων αιθουσών στους χώρους της για τη διευκόλυνση και ασφάλεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας των παιδιών με αναπηρία που φοιτούν σε αυτό.

Σχετικά άρθρα

Κάλεσμα για ισχυρό ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές

Εκ νέου πρόεδρος στην Ένωση Γονέων Μαθητών ο Τάσος Τόκας

Παράσταση διαμαρτυρίας παρά την εκπεφρασμένη άρνηση