ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Παρελθόν τα φορτία κάνναβης από την Αλβανία

Σχεδόν μηδαμινές είναι οι ποσότητες ναρκωτικών που κατασχέθηκαν τον Αύγουστο στην Ήπειρο σε σύγκριση με το παρελθόν και είναι χαρακτηριστικό ότι είναι χαμηλότερες και από την περίοδο ισχύς των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας.

Από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Ηπείρου εξαρθρώθηκε μία εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών και εξιχνιάστηκαν δώδεκα υποθέσεις ναρκωτικών, έγιναν τέσσερις συλλήψεις για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών και ακόμη οκτώ για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά 84,27 γραμμάρια κάνναβης, 5,1 γραμμάρια ηρωίνης, 1,5 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), έξι δενδρύλλια κάνναβης, 466 ναρκωτικά χάπια, 18 γραμμάρια ecstasy, 16,4 γραμμάρια MDMA και δύο ζυγαριές ακριβείας.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι το γεγονός δεν είναι συγκυριακό, καθώς από την αρχή της χρονιάς παρουσιάζεται μια μείωση των ποσοτήτων που κατάσχονται, με τα μεγάλα φορτία κάνναβης να ανήκουν στο παρελθόν. Το ζητούμενο, βέβαια, είναι να υπάρχει και μια ερμηνεία του φαινομένου, αν δηλαδή οφείλεται σε χαμηλές επιδόσεις των αστυνομικών υπηρεσιών, αν έχει να κάνει με το ότι επιλέγονται πλέον άλλοι δίοδοι εισαγωγής ή αν η παραγωγή γίνεται πλέον σε φυτείες στην Ελλάδα και έχει μειωθεί η εισαγωγή από την Αλβανία.

448 συλλήψεις

Συνολικά τον Αϋγουστο συνελήφθησαν στην Ήπειρο 448 άτομα, εκ των οποίων 305 για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, με τρεις εξ αυτών να είναι διακινητές. Επίσης συνελήφθησαν τρία άτομα για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, 13 για κλοπές-διαρρήξεις μια απάτη, 45 για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απλές σωματικές βλάβες, επτά για ενδοοικογενειακή βία, δύο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, 13 για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.), πέντε για παραβάσεις τελωνειακού κώδικα, δύο για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, ένα για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος, δύο για πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου, πέντε για διατάραξη οικιακής ειρήνης, επτά για ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία, τέσσερις για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και 21 για διάφορα αδικήματα του ποινικού κώδικα και των ειδικών ποινικών νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό πλημμελήματος κ.λπ.).
Εξιχνιάστηκαν 26 υποθέσεις κλοπών, εννέα υποθέσεις περί όπλων, τέσσερις υποθέσεις απάτης, τρεις υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών, δύο υποθέσεις λαθρεμπορίου, μία υπόθεση πλαστογραφίας και μία υπόθεση κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov, επτά κυνηγετικά όπλα, δύο μαχαίρια, 24 φυσίγγια και 1.500 λαθραία πακέτα τσιγάρων.

Σχετικά άρθρα

«Ορφανά» 192 κιλά κάνναβης στην Θεσπρωτία

Ηπειρωτικός Αγών

Συνελήφθη για τσιγάρα και δενδρύλλιο κάνναβης

23χρονος διακινούσε κάνναβη σε χρήστες στα Γιάννενα