ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πρέσινγκ για την κεντρική πλατεία από την Τ. Καλογιάννη

Τη λήψη απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο για την υλοποίηση ή όχι του έργου της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, όπως μελετήθηκε, ζητά η επικεφαλής της παράταξής «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη με επιστολή της προς τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Αφορμή γι’ αυτή την παρέμβασή της αποτελεί η σημερινή εικόνα και λειτουργία της κεντρικής πλατείας, την οποία χαρακτηρίζει απαράδεκτη, αλλά και το ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκινήσει ούτε η λειτουργική παρέμβαση, την οποία είχε προαναγγείλει ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος, όταν σε δήλωσή του, στις 12 Νοεμβρίου 2019, έλεγε χαρακτηριστικά: «Θα πάμε σε μια λειτουργική παρέμβαση τώρα και μετά, στο πλαίσιο μιας συνολικής πρότασης, θα ενταχθεί και η πλατεία. Το έργο θα ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα και στις αρχές του χρόνου (2020) θα είμαστε έτοιμοι να το δημοπρατήσουμε. Εκτιμώ ότι μέχρι το καλοκαίρι (2020) η εικόνα της πλατείας θα είναι εντελώς διαφορετική», προσθέτοντας πως ο σχεδιασμός προέβλεπε την επισκευή του δαπέδου στα σημεία που απαιτείται, την αύξηση του πρασίνου, τη λειτουργία του σιντριβανιού, τη διαμόρφωση πέργκολας, νέα και λειτουργικά παγκάκια, χημικές τουαλέτες, κιόσκι για τις μητέρες που επιθυμούν να θηλάσουν τα μωρά τους. Το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων αυτών, ανερχόταν στις 200.000- 300.000 ευρώ.
Η παράταξη «Ιωάννινα_2023» είχε ασχοληθεί ξανά με το θέμα της κεντρικής πλατείας στις αρχές Ιανουαρίου, όταν κάλεσε τη μελετητική ομάδα του έργου ανάπλασης της πλατείας, στην οποία η ανάθεση έγινε μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, προκειμένου να σχηματίσουν τα μέλη της άποψη για τον σχεδιασμό.
«Η δημοτική αρχή έχει προβεί από πέρυσι σε διάφορες δηλώσεις, δίνοντας και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Κανένα εξ αυτών, ως συνήθως, δεν τηρήθηκε. Για το λόγο αυτό καλούμε τον δήμαρχο να λάβει θέση», αναφέρεται σε δελτίο τύπου της παράταξης, με την κ. Καλογιάννη στην επιστολή της να ζητά, εκτός από ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την παρουσίαση της μελέτης από τους μελετητές και τη λήψη απόφασης ώστε ή να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου αμέσως ή να απορριφθεί, και την κατάθεση και παρουσίαση στο δημοτικό συμβούλιο τυχόν εναλλακτικής μελέτης.

Σχετικά άρθρα

Μετ’ εμποδίων οι εργασίες στην κεντρική πλατεία

Γεωργία Χαλάτση

Επαναφέρει την ανάγκη σημειακών αλλαγών στην οριοθέτηση

Τ. Καλογιάννη: Εκτίμηση για τους κ.κ. Νάτση, Πατσούρα και Παπαχρήστο