ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εκτός ΚΔΑΠ χιλιάδες παιδιά

Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες έχει φέρει ο αποκλεισμός 65.000 παιδιών από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) παρά το γεγονός ότι οι οικογένειες τους πληρούσαν τα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια που έθετε η σχετική πρόσκληση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το προηγούμενο έτος από τα περίπου 280 εκατ. ευρώ του προγράμματος, υπολογίστηκαν τόσο για τα ΚΔΑΠ, όσο και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ (δημοτικά και ιδιωτικά) 97 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, φέτος, οι αιτήσεις ήταν περισσότερες και το ποσό που είχε προϋπολογιστεί δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών.

Το θέμα έχει φτάσει στη Βουλή, ενώ επιστολή προς την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου και τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο απέστειλε και η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Το θέμα της επιστολής αφορά την απορρόφηση παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς καθώς και ΚΔΑΠ, δικαιούχων voucher στην κατεύθυνση περεταίρω αύξησης των θέσεων για διευκόλυνση των εργαζόμενων μητέρων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Αύξηση του κονδυλίου ζητούν και οι δήμοι, όπως ο δήμος Ηγουμενίτσας. «Πέρα από το ότι ένας μεγάλος αριθμός ωφελούμενων θα στερηθεί τη δημιουργική απασχόληση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα καλλιτεχνικά, κ.ά. ελοχεύει ο κίνδυνος οι δημοτικές δομές να χάσουν θέσεις εργασίας κάτι που επίσης θα είναι οδυνηρό στις δύσκολες εποχές που διανύουμε», τονίζει ο δήμαρχος Γ. Λώλος.

Η ΚΕΔΕ θεωρεί ότι πρέπει να παράλληλα να γίνει προσπάθεια προκειμένου να απορροφηθούν όλα τα αδιάθετα voucher από παιδικούς, βρεφικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, εφόσον αυτά προκύψουν μετά την πρώτη κατανομή τους.

Περιμένουν τους ωφελούμενους

Στο μεταξύ, η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών καλεί τους ωφελούμενους γονείς της «Δράσης Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» ΕΣΠΑ 2020-2021 να προσέλθουν στα ΚΔΑΠ του Πνευματικού Κέντρου δήμου Ιωαννιτών προκειμένου να εγγράψουν τα παιδιά τους.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στο ΚΔΑΠ ΡΟΔΑ, Δωδώνης 35, στο τηλέφωνο 26510-68565, ώρες 8-2 το πρωί και κάθε Τετάρτη 6-8 το απόγευμα.

Από την Δευτέρα και έως τις 9 Σεπτεμβρίου θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται οι δηλώσεις θέσεων για τους παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠμεΑ του δήμου Ιωαννιτών, όπως ενημερώνει τους κατόχους voucher ο ΟΚΠΑΠΑ.

Η κατάθεση των voucher από τους ωφελούμενους θα γίνει σύμφωνα με την σειρά προσέλευσής τους στη διεύθυνση Παιδικής Προστασίας & Προσχολικής Αγωγής (Αβέρωφ 6, 2ος όροφος, από 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι).

Τους ωφελούμενους καλεί στο ΚΔΑΠ μεΑ «Η ΦΩΛΙΑ» στα Καρδαμίτσια το διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΠΑΑ , προκειμένουν να κάνουε την εγγραφή. Πληροφορίες στο τηλ. 26510 77397 και 6949989861.

 

Σχετικά άρθρα

Δωρεάν η συμμετοχή στα ΚΔΑΠ και για όσους δεν έλαβαν voucher

Αιτήσεις για τα vouchers στα πέντε ΚΔΑΠ του Δήμου Ιωαννιτών

Εγγραφές στα θερινά τμήματα των ΚΔΑΠ