ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ανάδοχος για τη νέα γέφυρα στην Πλάκα

Τους προσωρινούς αναδόχους για τη νέα γέφυρα Αράχθου στην περιοχή της Πλάκας, καθώς και για άλλα οδικά έργα που αφορούν το εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο, ανέδειξε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Ηπείρου.

Το έργο της νέας γέφυρας Αράχθου, έχει προϋπολογισμό 3.900.000 ευρώ και προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε η ΤΕΔΡΑ Ανώνυμος Τεχνική Περιβαλλοντική Εταιρεία. Ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη γέφυρα ενώνει την υπό κατασκευή σύγχρονη επαρχιακή οδό που αρχίζει από τον κόμβο της Ιόνιας Οδού με την υπάρχουσα επαρχιακή οδό προς Πράμαντα- Μελισσουργούς, προσθέτοντας ότι στο σχεδιασμό της περιφέρειας είναι και η αναβάθμιση με δικούς της πόρους του τμήματος από τις Μηλιές μέχρι τα Πράμαντα. «Θέλουμε να δώσουμε στους κατοίκους και στους επισκέπτες Πραμάντων και Αγνάντων έναν δρόμο χωρίς προβλήματα», κατέληξε.
Σε ό,τι αφορά το εθνικό οδικό δίκτυο αναδείχθηκαν προσωρινοί ανάδοχοι ο Δ. Φούκας για τη συντήρηση της Ε.Ο. Άρτας- Καρδίτσας (100.000 ευρώ), η Πανηπειρωτική ΑΤΕ για τη συντήρηση της Ε.Ο. Ιωαννίνων– Κακαβιάς», προϋπολογισμού (100.000 ευρώ), για τη συντήρηση- βελτίωση με την κατασκευή ασφαλτικών ταπήτων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων– Άρτας -Όρια Νομού (200.000 ευρώ) και για τη βελτίωση της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Τρικάλων (100.000 ευρώ), η Εργοσήμανση Κ. Νάστος & ΣΙΑ Ε.Ε. για την προμήθεια στηθαίων για άμεσες ανάγκες του οδικού δικτύου αρμοδιότητας περιφέρειας Ηπείρου (74.400 ευρώ), ο Δ. Φατούρος για τη συντήρηση- αποκατάσταση εθνικού, επαρχιακού και λοιπού οδικού δικτύου περιφέρειας Ηπείρου (73.160 ευρώ) και ο Π. Κατερός για τη συντήρηση – προστασία πρανών (τοίχος αντιστήριξης) στη θέση Ξηρόκαμπος της Ε.Ο. 12 Άνω Καλεντίνη– Ξηρόκαμπος- όρια Ν. Καρδίτσας (140.000 ευρώ).
Για το επαρχιακό οδικό δίκτυο αναδείχθηκαν προσωρινοί ανάδοχοι ο Δημήτριος Φούκας για την αποκατάσταση οδού Ρετσιανά– Καστανιά και διακλάδωση προς Ελάτη (650.000 ευρώ), η Μάκης ΑΤΕΕ για τη βελτίωση- συντήρηση επαρχιακού πεδινού δικτύου ΠΕ Άρτας (150.000 ευρώ), ο Γ. Οικονόμου για την οριζόντια, κατακόρυφη σήμανση και στηθαία ασφαλείας επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε .Άρτας (200.000 ευρώ), ο Δ. Φατούρος για τη βελτίωση βατότητας και καθαρισμός τεχνικών στις 10η και 13η επαρχιακές οδούς Π.Ε. Πρέβεζας (73.160 ευρώ) και η Κατασκευαστική Χαρμπής & ΣΙΑ Ο.Ε. για τη βελτίωση στραγγιστικών έργων Π.Ε. Άρτας για το έτος 2020 (74.000 ευρώ).

Κατακυρώσεις διαγωνισμών

Η Οικονομική Επιτροπή κατακύρωσε, επίσης, τα αποτελέσματα διαγωνισμών και πλέον μπορούν σύντομα να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής των έργων. Πρόκειται για την αποκατάσταση φράγματος υδρομάστευσης στη θέση Ζγάρα Τ.Κ. Καταρράκτη από ζημιές που προκλήθηκαν μετά από έντονη θεομηνία (προϋπολογισμού 150.000 ευρώ) με ανάδοχο τη Γ.Ν. & Θ. Θωμάς Ο.Ε. Εργοτεχνική, την αποκατάσταση- βελτίωση οδού Κομποτίου– παραλία Ράμματος και σύνδεσή της με την Ε.Ο. Άρτας– Γέφυρας Αννίνου (515.000 ευρώ) με ανάδοχο τον Δημήτριο Φούκα), και την αντικατάσταση αγωγών κατάθλιψης– προσαγωγής και εργασίες επισκευής φρεατίων στο αρδευτικό δίκτυο Αμμουδιάς του ΤΟΕΒ Αχέροντα (31.804 ευρώ) με ανάδοχο τον Βασίλειο Σούρλα.

Δημοπρατήσεις νέων έργων

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, ενέκρινε και τη δημοπράτηση της αποκατάστασης Ι.Ν. Γενεσίου Θεοτόκου Ρωμανού (130.000 ευρώ), της ασφαλτόστρωσης δρόμου εντός οικισμού Γορίτσας στην περιοχή προς τον κάμπο Κουτσελιού (79.200 ευρώ) και τη βελτίωση– προστασία πρανών– στηθαία ασφαλείας της ε.ο. 18 στο τμήμα Κρυονέρι- Βαθύκαμπος Άρτας (100.000 ευρώ).

Σχετικά άρθρα

«Πνεύμονας» οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου

Μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας – Μήνυμα Δένδια στην Αλβανία

Γεωργία Χαλάτση

Προς επανένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

Αποστόλης Τζελέτας