ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αιτήματα για υποδομές και χωροταξικό σχεδιασμό

Θέματα υποδομών και χωροταξικού σχεδιασμού έθεσαν τα μέλη των τοπικών συμβουλίων των κοινοτήτων Νεοχωρόπουλου, Εξοχής, Μπιζανίου και Αμπελιάς στις συναντήσεις τους με την επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία συνεχίζει τις επισκέψεις ενημέρωσης και καταγραφής αιτημάτων και προβλημάτων.

Τα αιτήματα στο Νεοχωρόπουλο αφορούσαν την επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της επέκτασης της οδού Πανεπιστημίου, την κατασκευή του κυκλικού κόμβου και τον προγραμματισμό για τη βελτίωση και ανακατασκευή της οδού Αγίου Σπυρίδωνα, με την ταυτόχρονη διαμόρφωση των πεζοδρομίων. Επίσης, τέθηκε το ζήτημα δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης δυτικά του γηπέδου Νεοχωρόπουλου και η τοποθέτηση πυροσβεστικών κρουνών στις οδούς Γεωργίου Ιακωβίδη και Δαβάκη, καθώς και του καθαρισμού και επαναλειτουργίας της δεξαμενής ύδρευσης στη θέση ραντάρ.
Στην Εξοχή ως κύρια αιτήματα προβλήθηκαν οι διανοίξεις των οδών και οι διαμορφώσεις των κοινόχρηστων χώρων, οι οποίες, από το 1997 με την Πράξη Εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης Ιωαννίνων μέχρι και σήμερα, δεν έχουν ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό. Μαζί με αυτές ζητήθηκε να κατασκευαστούν και τα δίκτυα αποχέτευσης και ομβρίων, ενώ τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη για τον επανασχεδιασμό ή την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης στα Μέλανδρα, καθώς επάρκεια νερού παρατηρείται μόνο κατά τις βραδινές ώρες. Ακόμη, επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός χώρου που θα στεγάζει το Κοινοτικό Γραφείο και το ΚΕΠ, αφού σήμερα εξυπηρετούνται είτε από το ΚΕΠ στα Ιωάννινα είτε από αυτό της Βουνοπλαγιάς.
Κύριο και διαχρονικό αίτημα για την κοινότητα Μπιζανίου είναι η τροποποίηση και επικαιροποίηση του ΣΧΟΟΑΠ Μπιζανίου. Επίσης, ζητήθηκε η βοήθεια της παράταξης στην επέκταση του δικτύου ηλεκτροδότησης μέχρι τα Οχυρά Μπιζανίου και ένα νέο αίτημα είναι η δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στη θέση Βοϊδολίβαδο με την εγκατάσταση του προκάτ σταδίου ξιφασκίας.
Η ανάγκη για τροποποίηση του ΣΧΟΟΑΠ Μπιζανίου τέθηκε και από το συμβούλιο της κοινότητας Αμπελιάς, ενώ ζητήθηκε και η αντιμετώπιση των προβλημάτων από τη διαχείριση των πτηνοτροφικών αποβλήτων της περιοχής. Άλλα αιτήματα είναι η κατασκευή υποδομής πρόσβασης ατόμων με ειδικές ανάγκες στο Πνευματικό Κέντρο και η άμεση ενεργοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών για την απομάκρυνση ελαστικών αυτοκινήτων που έχουν απορριφθεί, εδώ και τέσσερις μήνες, δίπλα από τη δεξαμενή ύδρευσης.
Την Τατιάνα Καλογιάννη συνόδευαν ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Κοσμάς και τα μέλη της παράταξης Μαρία Βενέτη, Νίκος Κωτσίνας, Θανάσης Γαβριήλ και Κώστας Τσάγκας.

Σχετικά άρθρα

Τ. Καλογιάννη: Εκτίμηση για τους κ.κ. Νάτση, Πατσούρα και Παπαχρήστο

Κάλεσμα συμμετοχής και αγώνα για τον δήμο του 2030

Με δεσμεύσεις για άρση των ανισοτήτων