Φωτογραφία αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τέλος στην καθημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ήπειρο

Τέλος στην τακτική, σχεδόν καθημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ήπειρο αποφάσισε να βάλει η Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της περιφέρεια Ηπείρου.

Κάτι φυσικό κι επόμενο με δεδομένο πως πλέον η εξάπλωση της πανδημίας σε πανελλαδικό επίπεδο εμφανίζει ύφεση, ενώ και τα δείγματα από τα νοσοκομεία της Ηπείρου είναι εδώ και ημέρες αρνητικά, ενώ στην πλειονότητά τους δεν αφορούν ύποπτα περιστατικά, αλλά προεγχειρητικούς ελέγχους. Έτσι, ενημερωτικές ανακοινώσεις θα εκδίδονται πλέον μόνο στην περίπτωση που υπάρξουν περιστατικά άξια αναφοράς.

Η έκδοση των ανακοινώσεων είχε συναποφασιστεί σε ευρεία σύσκεψη που είχε γίνει με τον υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας,  τις διοικήσεις των νοσοκομείων, αντιπεριφερειαρχών, εκπροσώπων ιατρικών φορέων κ.ά.  στις 17 Μαρτίου, με στόχο να υπάρξει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών μέσω των ΜΜΕ για τους ελέγχους, τα κρούσματα και την εξέλιξη της υγείας των νοσούντων. Η πρωτοβουλία χαιρετίστηκε από το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου, αν και στην πορεία δε λειτούργησε με τον αναμενόμενο τρόπο, καθώς υπήρξαν περιπτώσεις με γεγονότα που δεν αναφέρθηκαν ποτέ, όπως συνέβη με την κατάσταση συναγερμού στο «Χατζηκώστα» μετά την πληροφόρηση για θετικά αποτελέσματα σε γυναίκα που είχε νοσηλευτεί, αλλά κυρίως με τον χρόνο διοχέτευσης των πληροφοριών. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις σήμερα ανακοινώθηκε το εξιτήριο ενός από τους νοσηλευόμενους, που όμως δόθηκε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο, το Σαββατοκύριακο εξετάστηκαν από το Εργαστήριο του πανεπιστημίου Ιωαννίνων 183 νέα δείγματα και όλα ήταν αρνητικά. Τα 144 αφορούσαν τα νοσοκομεία της Ηπείρου, τα 31 το Νοσοκομείο Κέρκυρας και τα οκτώ το Νοσοκομείο Λευκάδας.

Σήμερα στάλθηκαν  23 νέα δείγματα για εξέταση από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», 13 από το Νοσοκομείο Άρτας, 25 από το Νοσοκομείο Πρέβεζας και εννέα από το Νοσοκομείο Φιλιατών.

Στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 72χρονος από την Άρτα, η κατάσταση της υγείας του οποίου είναι πολύ καλή.

Σχετικά άρθρα

Περισσότερες υποχρεώσεις χωρίς επιπλέον μέσα και προσωπικό

Έτοιμος για τις αυξημένες ευθύνες ο Δήμος Πωγωνίου

Ηπειρωτικός Αγών

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση