ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επαναπροκήρυξη λόγω ένστασης στον διαγωνισμό για τα ΜΑΠ

Σε ένσταση υποψηφίου για έναν από τους όρους οφείλεται η ακύρωση του διαγωνισμού για τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας στον δήμο Ιωαννιτών, ο οποίος λαμβάνει μια μικρή παράταση για την αλλαγή του συγκεκριμένου όρου, προκειμένου να μην υπάρξει μεγαλύτερη καθυστέρηση.

Η ακύρωση του διαγωνισμού αποφασίστηκε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την περασμένη Τρίτη, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, ο οποίος καταγγέλλει την καθυστέρηση αλλά και την ακύρωση του διαγωνισμού τουλάχιστον άλλες δύο φορές, ενώ η νομοθεσία για την παροχή των ΜΑΠ έχει ψηφιστεί από τον Ιούνιο του 2019.

«Εν μέσω πανδημίας, όπου τα μέτρα οφείλουν να είναι αυξημένα για αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα (οδοκαθαρισμός και αποκομιδή απορριμμάτων) συνεχίζουν να πηγαίνουν στη δουλειά με τα δικά τους ρούχα, να μαζεύουν απορρίμματα υγειών και ασθενών, και να επιστρέφουν στα σπίτια τους με τα ρούχα της δουλειάς, αφού φυσικά δεν υπάρχουν καν αποδυτήρια στο εργοτάξιο. Την ίδια στιγμή, μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα από την απόφαση για την ιδιωτικοποίηση του πλυσίματος των κάδων, και με αφορμή την πανδημία, έχει βγει ο διαγωνισμός και αναζητείται ο εργολάβος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος.

Η ακύρωση του διαγωνισμού, ωστόσο, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ήταν επιβεβλημένη, καθώς μία από τις υποψήφιες εταιρίες έκανε ένσταση για τον όρο που προβλέπει την ύπαρξη εμπειρίας σε αντίστοιχη προμήθεια ΟΤΑ, ζητώντας να αφορά γενικότερο δημόσιο τομέα.

Η σχετική προσφυγή στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων θα γινόταν αποδεκτή, γεγονός που θα σήμανε ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση για έναν διαγωνισμό που είναι διεθνής, καθώς ο προϋπολογισμός του είναι άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Έτσι, προτιμήθηκε να δοθεί μια παράταση 15 ημερών και να γίνει αλλαγή του όρου, ώστε να επαναπροκηρυχθεί και να μη χαθεί περισσότερος χρόνος.

Σχετικά άρθρα

Σε μία πλατφόρμα «έξυπνες» εφαρμογές και υπηρεσίες

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο