ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ανάγκη στήριξης των δημόσιων νοσοκομείων

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, αυτή την δύσκολη περίοδο, ενημερώθηκε αντιπροσωπεία του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Γιώργο Φλούδα, ενώ ακολούθησε συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο πρόεδρος Χρήστoς Γρίβας, ο γραμματέας Δημήτρης Αθανασίου και ο ταμίας Δημήτρης Νίνης.

«Η περίοδος αυτή αναδεικνύει τον καταλυτικό ρολό του δημόσιου συστήματος υγείας και των εργαζομένων σε αυτό, την άμεση ανάγκη προμήθειας του απαραιτήτου εξοπλισμού, υγειονομικού υλικού και την πρόσληψη μονίμου προσωπικού, ώστε να διαδραματίσει τον καταλυτικό του ρολό στην αντιμετώπιση της πανδημίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.
Μεταξύ των δύο πλευρών, συμφωνήθηκε ο συντονισμός των δράσεων και των ενεργειών για την εξεύρεση λύσεων, στα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Η αντιπροσωπεία και ο πρόεδρος συναντήθηκαν στη συνεχεία με τον διοικητή και υποδιοικητή του νοσοκομείου Β. Τσίκαρη και Κ. Χολέβα αντίστοιχα, ενώ πάρων στη συνάντηση ήταν και ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Νικόπουλος.
Η διοίκηση ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά της, ώστε το ΠΓΝΙ, που είναι νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, να ανταπεξέλθει στην αποστολή του.
«H ΑΔΕΔΥ και ο πρόεδρος των εργαζόμενων έθεσαν με έμφαση την ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων, τα όποια μέχρι και σήμερα δεν έχουν αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση στον βαθμό που απαιτεί η συγκύρια», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

«Χρειαζόμαστε όπλα»

Την υπόσχεση ότι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» α δώσουν στην πρώτη γραμμή την μάχη για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής των ασθενών, δίνει ο Σύλλογος τους, τονίζοντας όμως ότι χρειάζονται όπλα που θα τους κάνουν ικανούς να φτάσουν μέχρι τέλους. Όπως επισημαίνει, η μάχη θα κριθεί από την από την εδώ και τώρα ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και ζητά άμεση εξασφάλιση προσωπικού με προσλήψεις και μονιμοποίηση των υπηρετούντων συμβασιούχων, εξασφάλιση όλων των αναγκαίων ατομικών μέσων προστασίας, διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων σε ευρεία κλίμακα, πολλαπλασιασμό των υφιστάμενων κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ, επίταξη ιδιωτικού τομέα και γενικότερα αύξηση των κονδυλίων για τη δημόσια υγεία.

Σχετικά άρθρα

Απεργιακός ξεσηκωμός την Πέμπτη

Αποστόλης Τζελέτας

Ζητούν αυξήσεις χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους

Εκδήλωση για τις αμοιβές στο δημόσιο από την ΑΔΕΔΥ

Ηπειρωτικός Αγών