ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κλειστός ο ξενώνας, ήμασταν με συγγενείς μας

«Είμαστε καθαροί» υποστηρίζουν οι δύο ιδιοκτήτες του ξενώνα Munti Smolikas στους Πάδες, οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, καθώς – σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου- διαπιστώθηκε να λειτουργούν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας συναφών επιχειρήσεων.

Ο Δημήτρης και ο Κώστας, ιδιοκτήτες του ξενώνα, επικοινώνησαν με το agon.gr και, όπως αναφέρουν και σε ανάρτησή τους στη σελίδα του ξενώνα στο facebook, τονίζουν κατηγορηματικά πως ο ξενώνας ήταν κλειστός για το κοινό, με δική τους πρωτοβουλία, από τις 15 Μαρτίου, πριν τη σχετική απόφαση του υπουργείου για τα 12μηνα καταλύματα. Κι αυτό με στόχο την αποφυγή άφιξης μεγάλου όγκου ατόμων από τα αστικά κέντρα, ώστε να προστατευθούν κυρίως οι κάτοικοι των χωριών που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε υγιειονομική περίθαλψη.
Ωστόσο, ο ξενώνας είναι και σπίτι τους, κάτι που σημαίνει ότι κοιμούνται σε δωμάτιά του, τρώνε στην κουζίνα και γενικά χρησιμοποιούν τους χώρους τους. «Μετά λύπης μας, προχθές λίγο μετά τις 23.00 μ.μ., όσο βρισκόμασταν στη σάλα μας με τρία συγγενικά μας πρόσωπα, ήρθε η Αστυνομία και μας πληροφόρησε ότι έχουν γίνει επανειλημμένες καταγγελίες εις βάρος μας ότι είμαστε ανοιχτοί. Αναγκαστήκαμε να περάσουμε επ’ αυτοφώρω διαδικασία και σφράγισαν το μαγαζί μας για 11ημερες (που ούτως ή άλλως θα ήταν κλειστό)», διευκρινίζουν, λέγοντας πως τελικά ο κορωνοϊός δεν είναι ασθένεια που δοκιμάζει μόνο τους πνεύμονες, αλλά δοκιμάζει συνειδήσεις, συμπεριφορές, ακεραιότητα, χαρακτήρα, παιδεία…

Δείτε την ανάρτησή εδώ

Σχετικά άρθρα

Ελεγχόμενη η κατάσταση στο μέτωπο των Πάδων

Πυκνό πευκοδάσος καίει μεγάλη φωτιά στον Σμόλικα

Αποστόλης Τζελέτας

Σε δημοπρασία το δημοτικό καφενείο και ο ξενώνας Ζίτσας