ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δήμος Ζίτσας- «Βοήθεια στο Σπίτι» με ένα επιπλέον όχημα

Με ένα επιπλέον όχημα ενισχύονται οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ζίτσας για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Το όχημα είναι δωρεά της Τoyota Ελλας, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδων και το υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας των δήμων να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις λόγω της πανδημίας.
Το αυτοκίνητο παρέλαβε από το κατάστημα της Τoyota Πόδας στα Γιάννενα ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης δήμου Ζίτσας Αλκιβιάδης Βότσικας, ο οποίος ευχαρίστησε τον υπεύθυνο του καταστήματος για την εθελοντική προσφορά της εταιρίας, που συνδράμει, στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας, στο έργο των δήμων προς το κοινωνικό σύνολο. Το νεοαποκτηθέν όχημα θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τις μετακινήσεις των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίες έχουν αυξηθεί σε αριθμό λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί και εφαρμόζονται για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Με σύνεση και ψυχραιμία

Ο δήμος Ζίτσας, όλο το διάστημα που η χώρα μας μαστίζεται από την πανδημία του κορωνοϊού, αντιμετωπίζει άμεσα, με σύνεση και ψυχραιμία τα ζητήματα που καλείται να διαχειριστεί. Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια πολιτών και εργαζομένων, λειτουργεί τις υπηρεσίες του σύμφωνα με τις εγκυκλίους που έχει εκδώσει το υπουργείο Εσωτερικών, και ταυτόχρονα προχώρησε σε απολυμάνσεις κεντρικών πολυσύχναστων εξωτερικών χώρων, καθώς και των εσωτερικών χώρων του δημαρχείου και των ΚΕΠ, των χώρων και των οχημάτων του εργοταξίου. Επίσης, εξασφάλισε για τους εργαζόμενους τα απαραίτητα υλικά ατομικής προστασίας, ενώ «σφράγισε» έγκαιρα τους αθλητικούς χώρους και τις παιδικές χαρές.
Από την πρώτη στιγμή ενισχύθηκαν και οι υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας. Έτσι, όσοι κάτοικοι του δήμου Ζίτσας δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, όπως οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, άτομα ΑμεΑ χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον και χρόνια πάσχοντες (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, ανοσοκατασταλμένοι) μπορούν να απευθύνονται καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στα τηλέφωνα 2651365903, 2651365901 και 2651360243, καθώς και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να στέλνουν τα αιτήματά τους ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις koinofelis@zitsa.gov.gr / ezoi@zitsa.gov.gr.
Επίσης, έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για τα αδέσποτα. Με την επίβλεψη της αρμόδιας αντιδημάρχου Κατερίνας Μπαλάφα, τοποθετήθηκαν σε κατάλληλα σημεία στις δημοτικές ενότητες, ποτίστρες και ταΐστρες για να σιτίζονται τα αδέσποτα ζώα.

Σχετικά άρθρα

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά

Βραβείο στον Δήμο Ζίτσας για μια άρτια πρόταση