ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μέλη τσίρκου και τουρίστες με αυτοκινούμενα «εγκλωβίστηκαν» στη Θεσπρωτία

Συνολικά 23 άτομα από διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπως Ιταλία, Ελβετία και Γερμανία, φιλοξενούνται στο camping του Δρεπάνου, ενώ έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ των πρεσβειών των χωρών προέλευσής τους, προκειμένου να επαναπατριστούν.

Πρόκειται για τα 12 μέλη ενός τσίρκου που περιόδευε στη χώρα και εντοπίστηκε στην Πρέβεζα, από όπου και οδηγήθηκαν στη Θεσπρωτία, αλλά και τους επιβάτες οκτώ αυτοκινούμενων τροχόσπιτων, 11 συνολικά, οι οποίοι, μετά το κλείσιμο των συνόρων και την απαγόρευση των μετακινήσεων, παραμένουν στο Δρέπανο, αναμένοντας να βρεθεί τρόπος επαναπατρισμού τους.
«Το προτέρημα και το μειονέκτημα της Ηγουμενίτσας είναι το λιμάνι και καθώς είναι κύρια πύλη εισόδου της χώρας, σηκώνει το βάρος, μαζί με την Πάτρα, του επαναπατρισμού Ελλήνων αλλά και των πολιτών άλλων χωρών», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, υπενθυμίζοντας ότι την Κυριακή κατέφθασε στην Ηγουμενίτσα το Cruise Olympia, με το οποίο επαναπατρίστηκαν 400 περίπου Έλληνες από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Στο λιμάνι αποβιβάσθηκαν 147 εξ αυτών και από εκεί κατευθύνθηκαν στις εστίες τους, ενώ το καράβι συνέχισε στον τελικό του προορισμό, την Πάτρα.
Έτσι, από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν για την παρουσία των 21 ατόμων, η περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας, ο δήμος Ηγουμενίτσας, η Αστυνομική Διεύθυνση και το Λιμεναρχείο κινητοποιήθηκαν άμεσα, προκειμένου να βρουν έναν χώρο για τη φιλοξενία των ανθρώπων αυτών, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Βέβαια, οι άνθρωποι αυτοί δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και είναι καλά στην υγεία τους, όπως σημείωσε ο κ. Πιτούλης.
Οι τοπικοί φορείς έχουν απευθυνθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να βρεθεί τρόπος να επιστρέψουν στις χώρες τους, καθώς, όπως είναι γνωστό, και στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ισχύει η απαγόρευση μεταφοράς επιβατών.
Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να δώσει η Ιταλία το «πράσινο φως, ώστε να επιστρέψουν οι Ιταλοί πολίτες, ενώ παράλληλα, υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των πρεσβειών της Ιταλίας και των άλλων χωρών, ώστε να επιτραπεί και στους υπόλοιπους να φτάσουν με τον ίδιο τρόπο στην Ιταλία και από εκεί να συνεχίσουν οδικώς το ταξίδι τους για τις χώρες προέλευσής τους.

Σχετικά άρθρα

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση

«Επιμένει» να μας ταλαιπωρεί ο κορωνοϊός

Η επείγουσα φάση έληξε, ο κορωνοϊός παραμένει

Γεωργία Χαλάτση