ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κανένα νέο, καλά νέα από το μέτωπο του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με τη Δευτέρα, κάτι που αναμφίβολα είναι θετικό, είναι η εικόνα από το μέτωπο του κορωνοϊού στην Ήπειρο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την περιφέρεια Ηπείρου.

Διασωληνωμένα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων νοσηλεύονται τα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα, με την κατάσταση του ηλικιωμένου από την Άρτα, που τη Δευτέρα είχε παρουσιάσει επιδείνωση, να σταθεροποιείται.
Σε εξαιρετική κατάσταση στη Μονάδα Λοιμωδών νοσηλεύεται ο νεαρός, που βρέθηκε θετικός από τις προηγούμενες ημέρες, ενώ σε καραντίνα στα σπίτια τους βρίσκονται οι δύο γιατροί του ΠΓΝΙ και του Νοσοκομείου Πρέβεζας.
Αρνητικά είναι όλα τα υπόλοιπα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», στο Νοσοκομείο Άρτας και στο Νοσοκομείο Φιλιατών. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι δε βρέθηκε κάποιο θετικό δείγμα μεταξύ των 14 που ελήφθησαν τη Δευτέρα από το Νοσοκομείο Άρτας, καθώς σε αυτά συμπεριλαμβάνονταν και τα δείγματα των γιατρών του νοσοκομείου , οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με τον ηλικιωμένο που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και παρέμεναν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Μάλιστα, από αύριο, με τη συμπλήρωση επτά ημερών, οι γιατροί επιστρέφουν στην εργασία τους, ενώ όλες οι υπόλοιπες επαφές του 72χρονου παραμένουν σε περιορισμό στην οικία τους και παρακολουθούνται.
Ασυμπτωματικές συνεχίζουν να είναι και οι 14 διαπιστωμένες επαφές υψηλού και μέτριου κινδύνου με τον γιατρό του Νοσοκομείου Πρέβεζας, που παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» αναμένονται αποτελέσματα από πέντε δείγματα επί του συνόλου των δειγμάτων που έχουν ληφθεί τις προηγούμενες ημέρες, στο Νοσοκομείο Άρτας αναμένονται απαντήσεις για οκτώ δείγματα τα οποία ελήφθησαν στις 23 και 24 Μαρτίου, ενώ στο Νοσοκομείο Φιλιατών σήμερα ελήφθησαν προς διερεύνηση δύο νέα δείγματα.

Σχετικά άρθρα

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση

«Επιμένει» να μας ταλαιπωρεί ο κορωνοϊός

Η επείγουσα φάση έληξε, ο κορωνοϊός παραμένει

Γεωργία Χαλάτση