ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στο «κυνήγι» των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας

Εποικοδομητικές συναντήσεις είχε η αντιπροσωπεία της περιφέρειας Ηπείρου στο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Forum, με θέμα «Όραμα και Ευκαιρίες Επενδύσεων», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Σκοπός της παρουσίας ήταν η προσέλκυση και άλλων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στην Ήπειρο, πέραν αυτών που ήδη έχουν εγκατασταθεί, με τις προοπτικές να είναι ευοίωνες. Την περιφέρεια εκπροσώπησε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ στην αποστολή συμμετείχε και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος.
Στο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Forum συμμετείχαν εκτός των υπουργών και υφυπουργών των δύο κυβερνήσεων, πλήθος εταιρειών και από τις δύο χώρες, μεταξύ των οποίων και οι τοπικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας Team Viewer και Natec.
Η περιφέρεια Ηπείρου ήταν η μοναδική περιφέρεια από ελληνικής πλευράς που έδωσε το παρών στο forum, και με την προοπτική της δημιουργίας του πάρκου υψηλής τεχνολογίας και της εγκατάστασης σε αυτό αντίστοιχων εταιρειών, συμμετείχε σε οργανωμένες συναντήσεις με επενδυτές –funds και γερμανικές εταιρείες τεχνολογίας, παρουσιάζοντας τα πλεονεκτήματα εγκατάστασης και λειτουργίας στην Ήπειρο και τα Ιωάννινα στα πρότυπα των γερμανικών εταιρειών P&I και Team Viewer που ήδη λειτουργούν με επιτυχία στην περιοχή.
Η οργανωμένη συμμετοχή της περιφέρειας χαιρετίστηκε ως πρότυπο εξωστρέφειας και παράδειγμα προς μίμηση από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, στην εισαγωγική ομιλία του, με την οποία άνοιξε την εκδήλωση μαζί με τον υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας Peter Altmaier, προσκαλώντας τον μάλιστα να επισκεφτούν από κοινού τα Γιάννενα και τις γερμανικές εταιρείες που λειτουργούν εδώ, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σχετικά άρθρα

Για λόγους ελαφριάς συντήρησης η παράταση της διακοπής κυκλοφορίας

Αποστόλης Τζελέτας

«Είπα… ξείπα» για την επικινδυνότητα της Εγνατίας

Αποστόλης Τζελέτας

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας