ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Για υπερβολική ταχύτητα μία στις πέντε παραβάσεις

Υπερβολική ταχύτητα αφορά η μία από τις πέντε παραβάσεις που βεβαιώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου.

Συνολικά τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 5.888 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες, καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του. Εξ αυτών, οι 1181 ήταν για υπερβολική ταχύτητα, οι 202 για μη χρήση κράνους και οι 166 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, οι 82 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, οι 80 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), οι 64 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, οι 44 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, οι 39 για αντικανονικό προσπέρασμα, οι 15 για φθαρμένα ελαστικά και οι έξι για αντικανονικούς ελιγμούς. Σημειώνεται, επίσης, ότι τον Φεβρουάριο βεβαιώθηκαν 74 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 746 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Άλλοι 18 μεθυσμένοι οδηγοί

Ένα νέο μπαράζ ελέγχων για τον εντοπισμό οδηγών, που πιάνουν το τιμόνι ενώ έχουν καταναλώσει αλκοόλ, πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το τετραήμερο από Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου έως τη Δευτέρα 2 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 15.562 αλκοτέστ και βεβαιώθηκαν 640 παραβάσεις, δηλαδή ποσοστό 4,1%. Εξ αυτών, 18 παραβάσεις βεβαιώθηκαν στην Ήπειρο.
Από τους 640 συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt (πλημμεληματική παράβαση) οδηγούσαν 90 άτομα, από τα οποία 70 κινούνταν μόνα τους ενώ 20 έχοντας στο όχημα τους άλλα ενήλικα ή ακόμα και ανήλικα άτομα.
Συνολικά, τα χρονικά διαστήματα εφαρμογής του προγράμματος (7-9, 14-16, 21-23 και 28 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου) πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 53.762 αλκοτέστ και βεβαιώθηκαν 2.201 παραβάσεις, δηλαδή ποσοστό 4,1%.

Με λίγα τροχαία ο Φεβρουάριος

Μειωμένος σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019 ήταν ο αριθμός των τροχαίων δυστυχημάτων στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου τον προηγούμενο μήνα.
Συνολικά σημειώθηκαν τέσσερα τροχαία (έναντι επτά το 2019), εκ των οποίων ένα θανατηφόρο (δύο το 2019) και τρία με ελαφρύ τραυματισμό. Από τα τροχαία που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά τέσσερις παθόντες (δέκα το 2019), εκ των οποίων ένας νεκρός (δύο το 2019) και τρεις ελαφρά τραυματίες (ένας σοβαρά και επτά ελαφρά το 2019).
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η υπερβολική ταχύτητα και λοιπά αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς.

Σχετικά άρθρα

Οδηγούσε μεθυσμένος στην Ιόνια Οδό

Αρνήθηκε το αλκοτέστ και συνελήφθη

Πίνουν και πιάνουν το τιμόνι οι άνδρες