ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τρία εκ. ευρώ για διοικητήρια σε Άρτα και Πρέβεζα

Η ανέγερση διοικητηρίων στις περιφερειακές ενότητας Άρτας και Πρέβεζας εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας Ηπείρου για το 2020, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το περιφερειακό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Για τα δύο διοικητήρια διατίθενται από 1,5 εκ. ευρώ και θα ανεγερθούν στην Πρέβεζα στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα, για το οποίο ήδη έχει εκπονηθεί η μελέτη, και στην Άρτα στο πρώην στρατόπεδο «Παπακώστα», για το οποίο οι διαδικασίες παραχώρησης από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας στην περιφέρεια βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Για το θέμα αυτό, το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε και τη διαδικασία μίσθωσης τμήματος του Στρατοπέδου Παπακώστα.
Σύμφωνα με την εισήγηση του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, στην περιφέρεια θα διατεθεί, με προοπτική μίσθωσης 50 χρόνων και επταετή περίοδο χάριτος, έκταση επιφάνειας 12.319,66 τ.μ. εντός της οποίας υπάρχει διατηρητέο κτίσμα 300 τ.μ. Το ετήσιο μίσθωμα, όπως προέκυψε από την έκθεση μισθωτικής αξίας του ακινήτου που έγινε από ανεξάρτητη εκτιμήτρια εταιρεία, υπολογίζεται σε 56.000 ευρώ για το πρώτο έτος.
Με την κατασκευή του νέου διοικητηρίου, θα επιτευχθεί σημαντική οικονομία, καθώς θα συγκεντρωθούν όλες οι υπηρεσίες της Π.Ε. Άρτα,ς που σήμερα είναι διάσπαρτες και στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια.
Από τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας και περιφερειακούς συμβούλους έγινε εκτενής αναφορά στο ιστορικό ανεύρεσης κατάλληλου χώρου για την κατασκευή διοικητηρίου και στις δυσκολίες που υπήρξαν στην πολύχρονη προσπάθεια, μέχρι να υπάρξει αίσια κατάληξη. Σύμφωνα με όσα ανάφερε ο περιφερειάρχης, για την κατασκευή των διοικητηρίων θα εξεταστεί η λύση των ΣΔΙΤ.

Σχετικά άρθρα

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας

Κόμβο – κόμβο και κάποια στιγμή η ένωση

Σταθερός προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες η Ήπειρος