ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην αντιδήμαρχος Βασίλης Μάντζιος

Σε ηλικία 77 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βασίλης Μάντζιος.

Ο Βασίλης Μάντζιος είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», με επικεφαλής τον Αναστάσιο Παπασταύρο το 1998, και επανεξελέγη για άλλες δύο θητείες το 2002 και το 2006 με επικεφαλής τον Νίκο Γκόντα. Υποψήφιος ήταν και στις εκλογές του 2010, αλλά δεν κατάφερε να επανεκλεγεί. Διετέλεσε αντιδήμαρχος, με αρμοδιότητες την καθαριότητα και τον αθλητισμό, και πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του δήμου Ιωαννιτών.
Της ενασχόλησής του με την τοπική αυτοδιοίκηση είχε προηγηθεί μια μακρά διαδρομή στον χώρο του αθλητισμού, αρχικά ως ποδοσφαιριστής σε ομάδες των Ιωαννίνων και στη συνέχεια ως παράγοντας, διατελώντας πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου για 22 χρόνια, από το 1992 έως το 2014, καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή, στις 3.30 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Ανατολής.
Το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων εξέδωσε ψήφισμα, με το οποίο εκφράζονται η βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ενώ αποφάσισε να παραστεί αντιπροσωπεία στην κηδεία του και να διαθέσει χρηματικό ποσό για την ενίσχυση των κοινωνικών και προνοιακών δομών του δήμου.
Σε ανακοίνωσή της, η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» αναφέρει: «Ένα εξαίρετο μέλος της Ηπειρώτικης κοινωνίας πήρε τον δρόμο της αιωνιότητας. Ο Βασίλης Μάντζιος δεν είναι πια μαζί μας και θα λείψει πρώτα στην οικογένειά του και μετά σε όλους εμάς που τον γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του. Άνθρωπος του αθλητισμού για πολλά χρόνια, τον οποίο με πολύ πίστη και αφοσίωση υπηρέτησε, βάζοντας τη δική του σφραγίδα. Με τον ίδιο ζήλο και με την ίδια αποτελεσματικότητα, υπηρέτησε για πολλά χρόνια την αυτοδιοίκηση ως δημοτικός σύμβουλος και ως αντιδήμαρχος στον δήμο Ιωαννιτών, μέσα από τις τάξεις της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας. Με συγκίνηση και αναγνώριση της προσφοράς του, αποχαιρετούμε όλοι εμείς τον φίλο και συνεργάτη μας Βασίλη Μάντζιο και απευθύνουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Καλό ταξίδι φίλε μας».

Σχετικά άρθρα

Ο Βασίλης Μάντζιος και η μεγάλη ιστορία του