ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με παρόντες και τους εκτός παράταξης συνεργάτες

Η παρουσία και των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων που συμμετέχουν στο σχήμα της δημοτικής αρχής, ήταν το στοιχείο που «εμπλούτισε» την παρουσία πολλών δεκάδων μελών και φίλων στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή», το βράδυ της Κυριακής.

Η εκδήλωση, πέρα από ευκαιρία για την ανταλλαγή των καθιερωμένων ευχών, έδωσε τη δυνατότητα για ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση των προβλημάτων της πόλης, ενώ στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα- Νέα Εποχή» Μωυσής Ελισάφ αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της μέχρι σήμερα. Όπως είπε, μέσα σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια, έπρεπε να κλείσει μεγάλα θέματα, όπως ήταν τα ανταποδοτικά τέλη, το πρόγραμμα έργων και ο προϋπολογισμός, ενώ παράλληλα έπρεπε να κατατεθούν μελέτες για έργα στο ΕΣΠΑ, που είχαν συγκεκριμένες ημερομηνίες. Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια, λέγοντας πως το 2020 θα είναι μία χρονιά όπου η πόλη θα αρχίσει να αλλάζει.
«Είπαμε ότι θέλουμε έναν δήμο σύγχρονο, φιλικό στον πολίτη. Το παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις και πολύ σύντομα τα αποτελέσματα θα φανούν. Είπαμε ότι θέλουμε μία πόλη εξωστρεφή. Με σχέδιο και προγραμματισμό. Το υλοποιούμε. Είπαμε ότι θέλουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη. Δεν το έχουμε πετύχει. Όχι γιατί δε θέλουμε, αλλά γιατί πρέπει να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις, να υπερβούμε νοοτροπίες ετών, να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Είπαμε ότι θέλουμε καλύτερους κοινόχρηστους χώρους. Το υλοποιούμε βήμα βήμα. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε το σχέδιο μας για το Γιαννιώτικο Σαλόνι, θα προχωρήσουμε σε δημοπρατήσεις σημαντικών έργων, θα βάλουμε τα θεμέλια για τη Νέα Εποχή», υπογράμμισε.
Ο κ. Ελισάφ χαρακτήρισε υποδειγματική τη συνεργασία με τις παρατάξεις του Νίκου Γκόντα και του Άρη Μπαρτζώκα, όπως και με τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Αϊβατίδη και Αριστείδη Παππά, τους οποίους και ευχαρίστησε δημόσια για τον καθημερινό και κοινό αγώνα.
Ο Νίκος Γκόντας, στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι η συνεργασία τελικά ήταν πολύ εύκολη κι αυτό γιατί πρυτάνευσε ο κοινός στόχος, που δεν είναι άλλος από το καλό της πόλης και το συμφέρον των συμπολιτών. Τις ευχές του έδωσε ο Άρης Μπαρτζώκας, σημειώνοντας επίσης ότι η συνεργασία είναι η συνένωση δυνάμεων για να λυθούν προβλήματα του δήμου. Τέλος, οι Γιάννης Αϊβατίδης και Αριστείδης Παππάς έδωσαν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά, τονίζοντας ότι συστρατεύτηκαν με τη νέα δημοτική αρχή πιστεύοντας ότι μπορούν να βοηθήσουν, ώστε τα Γιάννενα να αλλάξουν σελίδα.

Σχετικά άρθρα

Δικαίωση και απάντηση στις «Κασσάνδρες» η ένταξη του παλιού Πανεπιστημίου στο ΕΣΠΑ

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου

Ικανοποίηση για τη χρηματοδότηση μεταστέγασης των Πειραματικών Σχολείων