ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εγκατέλειψε φορτίο κάνναβης και διέφυγε

Περισσότερα από 108 κιλά κάνναβης κατέσχεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, προχωρώντας παράλληλα στη σύλληψη ενός 52χρονου Έλληνα, ενώ της σύλληψης κατάφερε να διαφύγει ένας 20χρονος αλλοδαπός.

Έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δράση κυκλώματος που εισάγει και διακινεί ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία στην Ελλάδα, διαπιστώθηκε ότι ο 52χρονος μετέβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας σε περιοχή της Κόνιτσας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, απ’ όπου παρέλαβε από άλλα μέλη της οργάνωσης ποσότητα κάνναβης, την οποία στη συνέχεια απέκρυψε κοντά στο σπίτι του, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.
Βραδινές ώρες της Πέμπτης, ο 20χρονος μετέβη με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο σπίτι του 52χρονου, από όπου παρέλαβε μέρος της ποσότητας κάνναβης, με σκοπό τη μεταφορά προς το εσωτερικό της χώρας. Ο 20χρονος εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή του Καλπακίου να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έμφορτο με κάνναβη, όμως, αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και διέφυγε πεζός, εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι και το ορεινό της περιοχής.
Στο πορτ παγκάζ του αυτοκίνητου εντοπίστηκαν 66 δέματα με 70 κιλά και 200 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ στον περιβάλλοντα χώρου του σπιτιού του 52χρονου στην Εξοχή Κόνιτσας βρέθηκαν άλλα 23 δέματα με 37 κιλά και 500 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και διάφορες συσκευασίες με 740,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Σχετικά άρθρα

«Ορφανά» 192 κιλά κάνναβης στην Θεσπρωτία

Ηπειρωτικός Αγών

Συνελήφθη για τσιγάρα και δενδρύλλιο κάνναβης

23χρονος διακινούσε κάνναβη σε χρήστες στα Γιάννενα