ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

ΧΥΤΑ Ελληνικού- Τέλος στη μεταφορά των στραγγιδίων με βυτία

Σε λειτουργία τέθηκε ο αγωγός μεταφοράς των επεξεργασμένων στραγγιδίων του ΧΥΤΑ Ελληνικού προς το αποχετευτικό δίκτυο των Ιωαννίνων, βάζοντας τέλος στη μεταφορά τους με βυτία στον βιολογικό καθαρισμό Ιωαννίνων.

Όπως κάνει γνωστό ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ιωαννίνων Σπύρος Κωνσταντόπουλος, ολοκληρώθηκε η κατασκευή και έγινε η διοικητική παράδοση προς χρήση του αγωγού από τους υπαλλήλους της περιφέρειας Ηπείρου που είχε την επίβλεψη και την ανάδοχο εταιρεία.
Η παραλαβή έγινε από τον πρόεδρο του ΦοΔΣΑ Νομού Ιωαννίνων Σπύρο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του, κάνοντας λόγο για ένα έργο πνοής, που θα επιλύσει πολλά και σοβαρά προβλήματα στον ΧΥΤΑ Ελληνικού αλλά και σε όλη την περιοχή.
«Το συγκεκριμένο περιβαλλοντικό έργο είναι πολύ σημαντικό για τον ΧΥΤΑ Ελληνικού αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, αφού επιλύει το θέμα μεταφοράς των στραγγιδίων από τον βιολογικό του ΧΥΤΑ προς τον βιολογικό του δήμου Ιωαννιτών, που γινόταν με βυτία, καθώς επίσης θωρακίζεται η περιοχή από τυχόν ρύπανση του περιβάλλοντος», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Σπ. Κωνσταντόπουλος – Στήριξη στην προσπάθεια ενίσχυσης του Πανεπιστημίου

Στήριξη Σπ. Κωνσταντόπουλου στα αιτήματα της Ένωσης Ξενοδόχων

Ηπειρωτικός Αγών

Μήνυμα αυτοδυναμίας ως προϋπόθεση για την σταθερότητα

Γεωργία Χαλάτση