ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κ. Τασούλας: “Η τουρκική προκλητικότητα βρίσκεται σε παροξυσμό”

Για παροξυσμό προκλητικότητας της Τουρκίας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, χαρακτηρίζοντας την Τουρκία, ως έναν «ταραξία» της ανατολικής Μεσογείου.

Παράλληλα, όμως διαβεβαίωσε τους πολίτες πως η κρίση της τουρκικής απειλής, θα ξεπεραστεί, όπως ξεπεράστηκε και η οικονομική κρίση.

«Τώρα που η Τουρκία δεν απειλεί, δεν ενοχλεί μόνο την Ελλάδα, αλλά αποτελεί έναν αποδεδειγμένο ταραξία σε όλη την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, τώρα που η Τουρκία έχει απέναντί της χώρες και διεθνείς θεσμούς, είναι η ώρα όλοι να αντιληφθούν πως η χώρα μας δεν διεκδικεί μόνο την εσωτερική της ησυχία, αλλά διεκδικεί και την εξωτερική της ασφάλεια. Και όπως εξασφάλισε την έξοδό της από την οικονομική κρίση να είναι βέβαιοι όλοι ότι θα εξασφαλίσει και την εξωτερική της ασφάλεια, όσο και αν η εξ Ανατολών απειλή βρυχάται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, απαντώντας σχετικά με την αναγκαιότητα ή μη σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, έκανε λόγο για ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο, ενώ σε ότι αφορά την ενίσχυση της χώρας σε επίπεδο στρατιωτικού εξοπλισμού, σημείωσε ότι είναι να γίνει, θα γίνει στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

«Οι κρίσιμες στιγμές επιβάλλουν πρώτα να τις αντιλαμβανόμαστε. Υπάρχει παροξυσμός της τουρκικής προκλητικότητας. Από εκεί και πέρα, το εσωτερικό μέτωπο είναι αρραγές και η κυβέρνηση ως αρμόδια διευθετεί ώστε αυτό το εσωτερικό μέτωπο να παραμείνει χρήσιμο και αρραγές», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Μια ψηφίδα της ιστορίας των Ιωαννίνων

Φωτίστηκαν πτυχές της Επανάστασης του Συρράκου 200+1 χρόνια μετά

600.000 ευρώ από τη Βουλή για Μνημείο Πεσόντων και ανάδειξη ιστορικών θέσεων μαχών στο Καλπάκι

Ηπειρωτικός Αγών