ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αναπτυξιακό πρόγραμμα για τους δήμους της Ηπείρου

Μέσα στον Ιανουάριο πρόκειται να γίνουν γνωστές οι προθέσεις του υπουργείου Εσωτερικούς για τον διάδοχο του προγράμματος «ΦιλόΔημος» που αφορά στην αυτοδιοίκησης αλλά και τα μέτρα στήριξης των δήμων, ειδικά των μικρών, που δεν έχουν τα μέσα να διεκδικήσουν χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος από τον νομό Ιωαννίνων, δεσμεύθηκε ότι το υπουργείο, μαζί με τους δήμους, θα διαμορφώσουν και θα υλοποιήσουν ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα έργων με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Είναι δεδομένο ότι από κοινού με τους αυτοδιοικητικούς θα οργανώσουμε και θα υλοποιήσουμε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα έργων. Μέσα στον Ιανουάριο θα κάνω συγκεκριμένες ανακοινώσεις, γιατί το υπουργείο Εσωτερικών έχει διασφαλίσει πολύ σημαντικούς πόρους. Μαζί με όλους τους δήμους της Ηπείρου θα οργανώσουμε το αναπτυξιακό πρόγραμμα έργων, το οποίο θα συμβάλει στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής και στη βιώσιμη ανάπτυξη της, που θα δώσει θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα για νέους, καθώς αυτό έχει ανάγκη ο τόπος», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Το πρόγραμμα αυτό, όπως πρόσθεσε ο υπουργός, θα συνδυαστεί με το πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού, ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του και τόνισε την ανάγκη στήριξης, ειδικά των παραμεθόριων περιοχών.

«Ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα μας βρίσκει σύμφωνους και θα συμβάλλουμε ώστε να αποδώσει προς όφελος τοπικών κοινωνιών και συνολικά της περιοχής», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Υπό αίρεση η επιστροφή των αρμοδιοτήτων στα δημοτικά συμβούλια

Αποστόλης Τζελέτας

Με σημαντικές αλλαγές και δικλείδες ασφαλείας

«Πλαφόν» και υποστελέχωση στο επίκεντρο της συζήτησης