ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Φουλ αντεπίθεση με εξίσου βαρείς χαρακτηρισμούς

Στο θέμα της παρέμβασης της Τατιάνας Καλογιάννη στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο επανήλθε σήμερα ο δήμαρχος Ιωαννίνων, έχοντας προφανώς καλύτερη αντίληψη των όσων ειπώθηκαν και θέλοντας να απαντήσει εκτενέστερα σε ένα σημείο, το οποίο χαρακτήρισε ιδιαιτέρως συκοφαντικό.

Πρόκειται για την αναφορά της επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» στον ίδιο προσωπικά, τον οποίο κατηγόρησε για πριμοδότηση αφανών συμμαχιών, μέσω χρηματοδοτούμενων από τον προϋπολογισμό του δήμου παραστάσεών του, αλλά και προσφωνήσεων σε κάθε είδους ημερίδες και εκδηλώσεις, χωρίς καμία αξία και ουσία.
«Δε γνωρίζω τι εννοεί η κ. Καλογιάννη ούτε μπορώ να παρακολουθήσω το παραλήρημα της. Φαίνεται πως το μόνο που την απασχολεί, είναι οι εκλογές του 2023. Όμως ο ισχυρισμός της ότι δαπανώνται χρήματα από τον προϋπολογισμό του δήμου για πριμοδότηση αφανών συμμαχιών του δημάρχου, αποτελεί βαριά συκοφαντία και δεν εντάσσεται στο πλαίσιο μιας πολιτικής αντιπαράθεσης, ακόμη και σφοδρής. Πρόκειται για λάσπη και δεν τιμά την ίδια. Ελπίζω να αντιληφθεί την ύβρη που διέπραξε. Η παρουσία του δημάρχου σε ημερίδες και εκδηλώσεις και οι προσφωνήσεις αποτελούν τιμή για τον θεσμό.
Τον θεσμό αυτό θα τον τιμήσουμε μέχρι τέλους. Η κ. Καλογιάννη μπορεί να συνεχίσει τον μοναχικό της δρόμο. Είτε αυτός οδηγεί στο 2023 είτε δεν οδηγεί πουθενά», ανέφερε χαρακτηριστικά και επανέλαβε πως η προμελετημένη τοποθέτησή της στο δημοτικό συμβούλιο αποτελεί βαθιά προσβολή για το σύνολο των μελών της δημοτικής αρχής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η κ. Καλογιάννη διέβη τον Ρουβίκωνα».
Συνέχεια δόθηκε και από την πλευρά της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας», που αποδίδει στην κ. Καλογιάννη τον χαρακτηρισμό «τρόφιμος της περιφέρειας Ηπείρου», λέγοντας ότι ακόμη και όταν αποφάσισε να αλλάξει επίπεδο αυτοδιοικητικό και να ασχοληθεί με τα δημοτικά πράγματα, «δεν είχε την ευθιξία να παραδώσει τη θέση για λόγους ηθικής τάξης και δεν παραιτήθηκε από την αξίωση είσπραξης του μισθού της και μέχρι την τελευταία στιγμή τον ενθυλάκωνε χωρίς ποτέ να τον αποποιηθεί».
«Το να έρχεται τώρα όψιμα η κ. Καλογιάννη να παραβιάζει κάθε κανόνα δεοντολογίας και να επιτίθεται σε συναδέλφους της, κατηγορώντας τους για αργυρώνητους, επειδή τηρούν κατά γράμμα όσα ορίζει ο νόμος, ασκώντας τους κριτική, μάλλον λάθος πεδίον βολής επέλεξε για να δοξαστεί», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και η συμπεριφορά της αποδίδεται στη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η ίδια και η παράταξή της.
«Όσο πιο νωρίς αντιληφθεί τον άμισθο νέο ρόλο της, τόσο καλύτερα για την ίδια και την παράταξή της. Αλλιώς υπάρχει και η οδός της “απελευθέρωσης”, με την αποχώρηση της από την ενασχόληση με τα κοινά του δήμου μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Την ενδυνάμωση του ΑΣΔΣΑ Ηπείρου θέτει ως στόχο η Τ. Καλογιάννη

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Αποστόλης Τζελέτας

ΑΣΔΣΑ Ηπείρου: Προμηνύεται δύσκολη η… συμβίωση

Αποστόλης Τζελέτας