ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μερική αναδίπλωση για το Μουσικό Σχολείο

Σε μια δίωρη και πλέον συζήτηση για το θέμα της στέγασης του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων, κατέληξε η μουσική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε το πρωί, έξω από το δημαρχείο.

Δεκάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν έξω από το δημαρχείο και παρά τη βροχή, μετέφεραν με τον δικό τους τρόπο το αίτημα της παραμονής τους στο κτίριο της οδού Κωνσταντινουπόλεως και τη διαφωνία τους στη μεταφορά του σχολείου στο σχολικό κτίριο της Περιβλέπτου, από την επόμενη σχολική χρονιά.

Ο διευθυντής του σχολείου Θανάσης Τσάνης, εκπρόσωποι των γονέων και κηδεμόνων, του συλλόγου διδασκόντων αλλά και των μαθητών συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, όπου για περισσότερο από δύο ώρες συζητούσαν το θέμα.

Το πρόβλημα με την στέγαση του συγκεκριμένου σχολείου ανέκυψε με αφορμή τη λήξη της μίσθωσης προ δεκαμήνου και την αδυναμία των Αγαθοεργών Καταστημάτων (που είναι ο ιδιοκτήτης, καθώς το κτίριο προέρχεται από κληροδότημα), να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξασφαλιστεί άδεια καταλληλότητας του κτιρίου.

Διευκρινίζεται ότι στο διάστημα αυτό δεν υφίσταται μίσθωση και ο δήμος δεν καταβάλλει κανένα χρηματικό ποσό για τη χρήση του κτιρίου.

Με δεδομένη την αδυναμία του ιδιοκτήτη να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση άδειας καταλληλότητας, ο δήμος εξέτασε εναλλακτικές λύσεις για τη στέγαση του κτιρίου και πρότεινε τη μεταστέγαση στο σχολείο της Περιβλέπτου.

Όπως ανέφερε και ο δήμαρχος, συμφωνήθηκε να γίνει νέα επικοινωνία με τους διαχειριστές του Κληροδοτήματος, όπως επίσης να ζητηθεί και η συνδρομή της περιφέρειας Ηπείρου, προκειμένου να βρεθεί λύση για παραμονή στο υφιστάμενο κτίριο, ενώ παράλληλα θα ερευνηθούν κι άλλες πιθανές λύσεις για μεταστέγαση του σχολείου από τη νέα σχολική χρονιά, στην περίπτωση που δε διασφαλιστεί άδεια καταλληλότητας. Επιπλέον, ο δήμος Ιωαννιτών θα αναζητήσει οικόπεδο για ανέγερση νέου σχολείου, κάτι που αποτελεί χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας του Μουσικού Σχολείου.

Ικανοποιημένοι, κάνοντας λόγο για «οπισθοχώρηση» της δημοτικής αρχής από την απόφαση της μεταστέγασης στην εξεύρεση εναλλακτικών για την υλοποίηση των απαραίτητων παρεμβάσεων, εμφανίστηκαν ο διευθυντής και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γεωργία Χήτου.

«Χαίρομαι, διότι ο κ. δήμαρχος, από τη θέση που αρχικά διατύπωσε και η οποία ήταν σε στυλ τελεσιγράφου, έφτασε σήμερα να μας πει ότι θα επιδιώξει συνεργασία με την περιφέρεια και τη Μητρόπολη, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για να υπάρξει νομιμοποίηση του κτιρίου», σημείωσε ο κ. Τσάνης.

Αναφέρθηκε στα επιχειρήματα του σχολείου κατά της μεταστέγασης στο κτίριο της Περιβλέπτου, ενώ ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε πως ούτε οι συνθήκες στο υφιστάμενο κτίριο είναι καλές.«Οι αποφάσεις των Συλλόγων είναι να μείνουμε σε αυτό το κτίριο μέχρι να γίνει νέο κτίριο για το Μουσικό Σχολείο. Δε φεύγουμε από αυτό», σημείωσε.

Βέβαια, την ώρα που ο κ. Τσάνης σημείωσε ότι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς δεν είναι διατεθειμένοι να φύγουν από το σχολείο, καλούσε τη δημοτική αρχή να αναλάβει την ευθύνη για το θέμα της σχολικής στέγης. «Αν μας πήγαιναν σε ένα κτίριο που πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις, δε θα είχαμε πρόβλημα», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών

Στα χέρια της ΚΕΔΕ η υπόθεση της πυροπροστασίας