ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Υποβάλλεται για ένταξη στο ΕΣΠΑ το «Πράσινο Σημείο»

Τον φάκελο για την ένταξη του «Πράσινου Σημείου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» θα υποβάλει ο δήμος Ιωαννιτών μετά την απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Η πρόταση, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε η αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Νατάσα Τύρου- Ούζα, έχει συνολικό προϋπολογισμό 910.000 ευρώ και περιλαμβάνει δύο υποέργα, εκ των οποίων το πρώτο αφορά την κατασκευή του πράσινου σημείου και το δεύτερο την προμήθεια του εξοπλισμού.
Τα πράσινα σημεία αποτελούν μία δοκιμασμένη πρακτική και βασίζονται στη συμμετοχή των πολιτών. Το Πράσινο Σημείο του δήμου Ιωαννιτών θα κατασκευαστεί σε έκταση της κοινότητας Ανατολής, πλησίον της λεωφόρου Νιάρχου και περιλαμβάνεται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων και στο Σχέδιο του δήμου Ιωαννιτών.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα προσφέρει τη δυνατότητα χωριστής συλλογής μιας σειράς υλικών, τα οποία μπορεί να οδηγηθούν προς ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση ανάλογα με την κατάσταση στην οποία παραδίδονται. Τα υλικά θα προσκομίζονται από τους χρήστες με δικά τους μέσα και θα αποθηκεύονται προσωρινά σε μέσα συλλογής διαφόρων χαρακτηριστικών ανάλογα την περίπτωση.
Για την κατασκευή και λειτουργία του Πράσινου Σημείου προβλέπονται χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου που θα δεχθεί τις εγκαταστάσεις προσωρινής αποθήκευσης, κτιριακά έργα, λοιπά οικοδομικά έργα (υπόστεγα κ.λπ.), έργα εσωτερικής οδοποιίας, έργα διαχείρισης ομβρίων υδάτων και αντιπλημμυρικής προστασίας, έργα βοηθητικών δικτύων υποδομής (ύδρευσης, πυρόσβεσης, ηλεκτρικού δικτύου, εξωτερικού φωτισμού κ.λπ.) και λοιπά έργα υποδομής (πύλη, περίφραξη κ.λπ.)
Ο κύριος εξοπλισμός του Πράσινου Σημείου θα αποτελείται από μέσα συλλογής / προσωρινής αποθήκευσης (container, press-container, μεταλλικούς κάδους τύπου καμπάνας, πλαστικά παλετοκιβώτια, δίτροχους πλαστικούς κάδους, πλαστική δεξαμενή, μεταλλικό κάδο αποθήκευσης λαμπτήρων φθορισμού και συρμάτινα καλάθια) και λοιπό εξοπλισμό (γεφυροπλάστιγγα με μεταλλική γέφυρα, ζυγό βιομηχανικής χρήσης, ηλεκτροανυψούμενο περονοφόρο, ελαστιχοφόρο φορτωτή, φορητό τεμαχιστή πρασίνων και σήμανση-πινακίδες).

Σχετικά άρθρα

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών