ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή- «Γέρνει Δεξιά» η παράταξη Ελισάφ

Μετά τον πρώην δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, ο οποίος δεν περιορίστηκε στην ανάρτησή του στο facebook αλλά έστειλε τη δήλωσή τους και ως δελτίο τύπου χθες, βολές στην παράταξη του Μωυσή Ελισάφ εξαπέλυσε και η παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» του Λάζαρου Νάτση, με αφορμή την επιλογή της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» να στηρίξει τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς στις εκλογές για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου.

«Είναι θλιβερό που σε αυτές τις διεργασίες στάθηκε απέναντι η αυτοδιαφημιζόμενη και ως “προοδευτική” παράταξη της Νέας Εποχής του δημάρχου Μ. Ελισάφ. Η “ανεξάρτητη” παράταξη, που κατά δήλωσή της συγκροτείται από άτομα που ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους, σε όλα τα επίμαχα θέματα “γέρνει” Δεξιά. Συστρατεύτηκε για μια ακόμη φορά με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και εξέλεξε αντιπροσώπους στην ΠΕΔ και την ΚΕΔΕ “απορρίπτοντας τα κόμματα και επιλέγοντας την Αυτοδιοίκηση”», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Η παράταξη, που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζει την κυριαρχία της Δεξιάς στη συγκρότηση των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης, σημειώνοντας πως «μέσα από παρασκηνιακά παιγνίδια προσωπικών ανταγωνισμών και παραγοντισμού, που κυριάρχησαν στο διάστημα προ των εκλογών, είχαμε την επικράτηση νέων ομάδων. Γεγονότα που προοιωνίζονται δυσάρεστες εξελίξεις για το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης με κυρίαρχο τον αυταρχισμό και τη σύμπραξη με ιδιωτικά συμφέροντα, πανέτοιμα να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο από τους προϋπολογισμούς των δήμων».
Στον αντίποδα, χαρακτηρίζει ελπιδοφόρο ότι, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, δυνάμεις που κινούνται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και της κεντροαριστεράς βρήκαν σημεία επαφής και προχώρησαν σε συνεργασία, γεγονός που ερμηνεύει ως αφετηρία για γόνιμες συγκλίσεις και προοδευτικές πρωτοβουλίες στο επόμενο διάστημα.
«Τα γεγονότα αυτά δημιουργούν το καθήκον για την εκ βάθρων ανασύσταση του προοδευτικού χώρου στην τοπική αυτοδιοίκηση με το ξεκαθάρισμα πολιτικών και προσώπων, κάτι που θα γίνει με διαρκή διάλογο και σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του χώρου για να προκύψει μια νέα κοινωνική πλειοψηφία, που θα αναλάβει τα ηνία στον δήμο Ιωαννιτών την επόμενη τετραετία», καταλήγει.

Σχετικά άρθρα

Το «καλό» σενάριο η αποδοχή της πρότασης της ΚΕΔΕ

Με πρόταση για την πυροπροστασία ακινήτων

Δικαίωση και απάντηση στις «Κασσάνδρες» η ένταξη του παλιού Πανεπιστημίου στο ΕΣΠΑ