ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Καλλιεργούσε στη Μ. Γότιστα, διακινούσε στα Γιάννενα

Στη σύλληψη ενός 72χρονου από τη Μεγάλη Γότιστα για καλλιέργεια, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων ότι καλλιεργεί δενδρύλλια κάνναβης και στη συνέχεια διακινεί ακατέργαστη κάνναβη στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, εντοπίστηκε την Παρασκευή και συνελήφθη, διότι στην κατοχή του, καθώς και σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν 15 συσκευασίες με ένα κιλό και 309,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 2,1 μέτρων, το οποίο καλλιεργούσε σε θερμοκήπιο κοντά στην οικία του, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 21 φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 9mm, ενώ κατασχέθηκαν επίσης το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας συνελήφθη και ένας 60χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε στο σπίτι, και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Πέταξαν την κάνναβη από το παράθυρο

Να αποφύγουν τη σύλληψη επιχείρησαν δύο Έλληνες, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους ποσότητα κάνναβης. Σε σήμα στάσης για έλεγχο από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας στην Κλειδωνιά, ο οδηγός του Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου δε συμμορφώθηκε αρχικά, με το όχημα να σταματά σε κοντινή απόσταση, Στο μεσοδιάστημα, είχαν προλάβει να πετάξουν από το παράθυρο στο έδαφος μία νάιλον συσκευασία, που περιείχε 94,3 γραμμάρια κάνναβης. Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς και η ποσότητα ναρκωτικών περισυλλέχθηκε και κατασχέθηκε.

Φορτίο κάνναβης στη Σαγιάδα

Τριανταεπτά δέματα με 38 κιλά και 410 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης βρέθηκαν στον χώρο των αποσκευών και στα πίσω καθίσματα Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, μετά από έλεγχο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας στη Σαγιάδα. Οδηγός και συνοδηγός συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του αλλοδαπού, και δύο κινητά τηλέφωνα.

Σχετικά άρθρα

«Ορφανά» 192 κιλά κάνναβης στην Θεσπρωτία

Ηπειρωτικός Αγών

Συνελήφθη για τσιγάρα και δενδρύλλιο κάνναβης

23χρονος διακινούσε κάνναβη σε χρήστες στα Γιάννενα