ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ζητά εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή για το προκάτ κλειστό γυμναστήριο

Τη διαφωνία της με την εγκατάσταση του προκάτ γυμναστηρίου του Ελληνικού στα Γιάννενα αντί της κατασκευής του Β΄κλειστού γυμναστηρίου στο Ελληνικό, εκφράζει η δημοτική παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή», ζητώντας και από τη δημοτική αρχή να ξεκαθαρίσει τη θέση της.

«Η δημοτική αρχή, αν και θεωρητικά έχει σχέδιο ώστε να καταστούν τα Γιάννενα Μητρόπολη των Δυτικών Βαλκανιών, μαθαίνουμε από τον τύπο ότι έχει δώσει λευκή επιταγή στην περιφέρεια Ηπείρου. Ή έχουν ταύτιση σχεδίων ή δεν έχει σχέδιο ώστε τα Γιάννενα να αποκτήσουν τις αθλητικές υποδομές, που δικαιούνται για δεκαετίες», τονίζει χαρακτηριστικά και ζητά, έστω και εκ των υστέρων, ενημέρωση από τον δήμαρχο στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, όχι απλά για την κατασκευή του Β’ κλειστού Γυμναστηρίου, αλλά και για τις πολλαπλές συναντήσεις με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, καλώντας την να εξηγήσει γιατί ακόμα ο δήμος Ιωαννιτών δεν έχει εκμεταλλευτεί τα κονδύλια του «Φιλόδημος» για τις αθλητικές εγκαταστάσεις. «Κυρίως αναμένουμε ενημέρωση και για τα επόμενα βήματα του δήμου σε αυτό το πεδίο, ελπίζοντας να μην ακούσουμε πως ούτε για την έλλειψη των αθλητικών υποδομών ήταν ενήμερος ο κ. δήμαρχος όπως και με τους λαμπτήρες LED», σχολιάζει.
Θέση της παράταξης με επικεφαλής τον Λάζαρο Νάτση είναι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να προχωρήσει άμεσα την κατασκευή στον Βοτανικό του Πανηπειρωτικού Κλειστού Γυμναστηρίου, προσθέτοντας πως, αν η περιφέρεια κρίνει ότι έχει πόρους και μπορεί να λειτουργήσει και 3ο κλειστό, τότε είναι καλοδεχούμενο και το προκάτ του Ελληνικού.
Όπως αναφέρει, η πρόταση της περιφέρειας είναι γεμάτη κενά, τόσο για την μελέτη, όσο και συνολικά για τις λύσεις που προτείνει, τι ανάγκες αυτές καλύπτουν και το κυριότερο με τι κόστη κατασκευής, διαχείρισης, λειτουργίας και συντήρησης.
Τέλος, γίνεται μια γενικότερη αναφορά στην έλλειψη αθλητικών υποδομών, σημειώνοντας πως ο δήμος, εκτός από ουραγός σε πανελλήνιο επίπεδο στις αθλητικές υποδομές, δείχνει εδώ και χρόνια άβουλος σε οποιαδήποτε ουσιαστική πρωτοβουλία για τη βελτίωση των ελλείψεων αλλά και για τη βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών. Μοναδική θετική παραφωνία χαρακτηρίζει μόνο την τελευταία τετραετία του ΠΕΑΚΙ, μέλος της Επιτροπής Διοίκησης της οποίας ήταν ο δημοτικός σύμβουλος σήμερα της παράταξης «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» Βλάσης Παπαχρήστος.

Υπέρ οι Blue Vayeros

Θετικός ως προς την πρόταση για το προκάτ κλειστό εμφανίζεται ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Blue Vayeros, εκφράζοντας ωστόσο και μία επιφύλαξη αν θα γίνει πραγματικότητα. Παράλληλα, εκφράζει και την ευχή να υπάρξει μια αντίστοιχη πρωτοβουλία και για ένα ποδοσφαιρικό στάδιο.
«Θα περιμένουμε να γίνει πράξη η πρόταση του περιφερειάρχη μας για την μεταφορά του κλειστού 10000 θέσεων από το Ελληνικό και να μην μείνει απλά μια είδηση Ευελπιστούμε παράλληλα να γίνει η αρχή για να φτιαχτεί και γήπεδο αντίστοιχο με το μέγεθος και την προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο της αγαπημένης μας ομάδας. Η πόλη μας θα πρέπει σιγά σιγά να πάρει αυτά που της ανήκουν, αυτά που της αρμόζουν», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Σχετικά άρθρα

Χτυπούν καμπανάκι για τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων

Μηνύματα δυσαρέσκειας προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Περιμένει κινήσεις ο Λάζαρος Νάτσης