ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Κλειδιά» η συνεργασία και η σωστή οργάνωση

Η σημασία της συνεργασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που πιθανά να προκύψουν λόγω των καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, αναδείχθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας περιφερειακής ενότητας Άρτας.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά, ο οποίος ευχαρίστησε τους αρμόδιους για την έγκαιρη και επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της περσινής χειμερινής περιόδου από κατολισθήσεις και χιονοπτώσεις. Τόνισε ότι η Π.Ε. Άρτας υλοποιεί κάθε χρόνο έργα καθαρισμού των χειμάρρων, ρεμάτων αποστραγγιστικών τάφρων, αλλά και της κοίτης του ποταμού Αράχθου, και ζήτησε από τους εκπροσώπους των δήμων να καταθέσουν τα αιτήματά τους σχετικά με τον καθαρισμό ρεμάτων, ιεραρχώντας τα κατά σειρά άμεσης προτεραιότητας.
Το παρών έδωσε και ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος, ο οποίος στον χαιρετισμό του δήλωσε ότι η προσπάθεια της Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Ηπείρου είναι συνεχής με στόχο κάθε χρόνο να γίνεται και πιο αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ για τη σημασία του συντονισμού μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτων αναγκών ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Άρτας Κ. Τζουμάκας.
Κλείνοντας τη συζήτηση, ο κ. Ψαθάς ζήτησε από όλους τους αρμόδιους φορείς την απαραίτητη συνεργασία, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι πιθανές έκτακτες ανάγκες που θα παρουσιαστούν, άμεσα και αποτελεσματικά, ενώ ο κ. Μαυρογιώργος επεσήμανε το γεγονός ότι η επίλυση των προβλημάτων μπορεί να επιτευχθεί με θέληση και σωστή οργάνωση.
Παρόντες στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, αντιπύραρχος Θωμάς Ρίζος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας, ταξίαρχος Γεώργιος Βασιλείου, ο Διοικητής του ΚΕΝ Άρτας, αντισυνταγματάρχης Πέτρος Κουλέτσης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας Ε. Δρόσος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Άρτας, εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ, αντιδήμαρχοι των δήμων Αρταίων, Νικολάου Σκουφά, και Κεντρικών Τζουμέρκων, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων, του ΥΗΣ Πουρναρίου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σχετικά άρθρα

«Ψηφιακή ασπίδα» σε δάση και αλσύλλια

Αδυναμία ανταπόκρισης στο πλήθος των υποχρεώσεων

Όλες οι ελπίδες σε ένα παρασιτοειδές από το Βιετνάμ