ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Ιωάννινα_2023»- Ναι υπό προϋποθέσεις στο προκάτ γυμναστήριο

Ναι υπό προϋποθέσεις στην εγκατάσταση του προκάτ γυμναστηρίου, το οποίο θα μεταφερθεί από το Ελληνικό στα Γιάννενα, λέει η παράταξη «Ιωάννινα_2023», υπενθυμίζοντας και την πρόταση που είχε καταθέσει προεκλογικά για τη δημιουργία νέου πολυλειτουργικού κέντρου αθλητισμού και αναψυχής στον Κατσικά.

Οι προϋποθέσεις που θέτει, έχει να κάνουν με τη διερεύνηση όλων των πιθανών θέσεων για τη χωροθέτηση του προκάτ γυμναστηρίου, βάσει και του εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του δήμου και την επιλογή της μετά από εκπόνηση μελέτης πολυκριτηριακής μεθόδου. Επισημαίνει, ακόμη, ότι πρέπει να είναι ξεκαθαρισμένο το ιδιοκτησιακό καθεστώς, να διασφαλιστούν οι αντίστοιχες θέσεις στάθμευσης, να αποσαφηνιστεί πλήρως ο ρόλος του δήμου κατά τη λειτουργία και να είναι συμβατικά δεσμευτικές οι υποχρεώσεις ενός και μοναδικού εργολάβου, ο οποίος θα αναλάβει την αποσυναρμολόγηση, τη μεταφορά, την επανασυναρμολόγηση, την υλοποίηση όλων των απαιτούμενων έργων υποδομής, καθώς και την έκδοση όλων των πιστοποιητικών και αδειών εγκατάστασης και λειτουργίας, ώστε να μην προκληθούν δυσάρεστες εκπλήξεις όσον αφορά το οικονομικό τίμημα του εγχειρήματος. Προσθέτει, επίσης, ότι πρέπει να υπάρξει δεσμευτικά οριζόμενο χρονοδιάγραμμα.

Υπέρ και οι ξενοδόχοι

Τις προσπάθειες της περιφέρειας Ηπείρου για τη μεταφορά του κλειστού γυμναστηρίου Ελληνικού στα Γιάννενα, χαιρετίζει και η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, σημειώνοντας ότι εκτός της στέγασης των συλλόγων, θα δοθεί και η δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων αθλητικών και πολιτιστικών events στην περιοχή. Προτείνει, επίσης, και τη μετεγκατάσταση της αίθουσας Ξιφασκίας από το Ελληνικό για να χρησιμοποιηθεί ως εκθεσιακό κέντρο.

Σχετικά άρθρα

Ικανοποιητικές δεδομένης της εποχής οι πληρότητες για το Πάσχα

Μέτρα «φρένο» στα Airbnb ζητούν οι ξενοδόχοι

Γεωργία Χαλάτση

Η Ένωση Ξενοδόχων συγχαίρει τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC