ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Οδός Β. Καζάκου- Ζητάνε άσφαλτο, τους δίνουν χαλίκι

Πενήντα μέτρα άσφαλτο ή έστω μια τσιμεντόστρωση ζητούν οι κάτοικοι της οδού Βασιλείου Καζάκου στην Πεντέλη Ιωαννίνων, με το αίτημα τους να μη γίνεται εδώ και χρόνια δεκτό.

Όπως καταγγέλλουν, κάθε φορά που βρέχει, τα χαλίκια καταλήγουν στις αυλές των σπιτιών τους, ενώ ο δρόμος είναι γεμάτος από επικίνδυνες λακκούβες, οι οποίες έχουν γίνει αιτία ακόμη και για σοβαρά ατυχήματα, με παιδιά της γειτονιάς να έχουν καταλήξει στο νοσοκομείο.
Οι κάτοικοι έχουν απευθυνθεί πολλές φορές στον δήμο Ιωαννιτών και το ίδιο έκαναν και πρόσφατα, πιστεύοντας ότι ίσως η νέα δημοτική αρχή δείξει ενδιαφέρον. Ωστόσο, το μόνο που εισέπραξαν, είναι μια απάντηση ότι δεν υπάρχει εγκεκριμένη πίστωση στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό του δήμου για το 2019, συνεπώς το έργο δεν μπορεί να γίνει. Και μάλλον δε θα γίνει ούτε το 2020, καθώς η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών κάνει γνωστό ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη της πράξης εφαρμογής στις περιοχές Δροσιά- Πεντέλη- Ζευγάρια- Τσιφλικόπουλο, κατά συνέπεια δεν μπορεί να προβεί στη σύνταξη μελετών και κατασκευής έργων, αφού δεν είναι καθορισμένα τα τελικά πλάτη και τα υψόμετρα των οδών.
Η μόνη λύση που τους προτάθηκε, είναι να προχωρήσει ο δήμος, μέσω του εργοταξίου, σε μια απλή χαλικόστρωση, ωστόσο αυτό μπορεί να λύσει προσωρινά το πρόβλημα των λακκούβων, αλλά με την πρώτη βροχή τα χαλίκια θα καταλήξουν στα σπίτια τους, αφού στο κενό έχει πέσει και το αίτημα τους προς τη ΔΕΥΑΙ για να κατασκευαστεί ένα φρεάτιο απορροής των ομβρίων.
Οι κάτοικοι, ωστόσο, δε δείχνουν διατεθειμένοι να καταθέσουν τα όπλα και έχουν ήδη απευθυνθεί σε δικηγόρο, σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση μέσω της δικαστικής οδού.

Σχετικά άρθρα

Την Τρίτη στα Γιάννενα η Ολυμπιακή Φλόγα

Αναβολή στο παρά πέντε για τις εκλογές στον ΑΣΔΣΑ Ηπείρου

Βάρος στην ενημέρωση για την τήρηση των υποχρεώσεων