ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ανάδοχοι για δρόμο προς Αμάραντο και την παρέμβαση στη Μπαλντούμα

Δύο νέα μεγάλα οδικά έργα και άλλα μικρότερου προϋπολογισμού, προωθούνται προς υλοποίηση με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της περιφέρειας Ηπείρου.

Για την αποκατάσταση της επαρχιακής οδού προς τον Αμάραντο Κόνιτσας, προϋπολογισμού 2.680.000 ευρώ, αναδείχτηκε οριστικός ανάδοχος η Εγνατία ΑΤΕΒΕ και έπεται πλέον η υπογραφή της σύμβασης. Με προηγούμενη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής είχε αναδειχθεί οριστικός ανάδοχος και για το τμήμα της ίδιας επαρχιακής οδού μέχρι την Αγία Βαρβάρα (300.000 ευρώ).
Το δεύτερο μεγάλο έργο αφορά τη βελτίωση της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Τρικάλων, από διακλάδωση προς Ανατολικό Ζαγόρι έως κόμβου Ζαγορίου- Εγνατίας οδού, προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ, για το οποίο προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε η Πανηπειρωτική Α.Τ.Ε.
Εκτός αυτών, αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι ο Ηρ. Νικολακόπουλος για τον ηλεκτροφωτισμό στη διασταύρωση Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας με την 5η επαρχιακή οδό Π.Ε. Πρέβεζας (138.000 ευρώ), η Γ. Τάσσης- Γ. Δημητρίου Ο.Ε. για την αποκατάσταση βατότητας οδού περιοχής Μπουραζανίου και κατασκευή υδραυλικού τεχνικού προστασίας (100.000 ευρώ), η Λιανός Κ. Αναστάσιος &ΣΙΑ Ε.Ε. για την αποκατάσταση βατότητας προς παραγωγικές μονάδες στην περιοχή Φασκομηλιάς και Ελευθερίου Θεσπρωτίας (74.000 ευρώ), ο Δ. Φούκας για τη συντήρηση– ασφαλτόστρωση πεδινού επαρχιακού δικτύου Π.Ε. Άρτας (72.800 ευρώ) και ο Άγγελος Τσιμπίκης για τα συγκοινωνιακά έργα στη δημοτική ενότητα Λούρου και στις τοπικές κοινότητες Βρυσούλας και Άνω Ράχης Πρέβεζας (53.400 ευρώ).

Δημοπρατήσεις νέων έργων

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε, επίσης, τη δημοπράτηση της συντήρησης- ασφαλτόστρωσης επαρχιακής οδού 18 της Π.Ε. Άρτας στις θέσεις Μακρύκαμπο και Καρκαβελέικα (130.000 ευρώ) και της κατασκευής τεχνικών έργων επί της 10ης επαρχιακής οδού Στεφάνης– Θεσπρωτικού- Άσσου Πρέβεζας (30.000 ευρώ με Φ.Π.Α.).
Με άλλες αποφάσεις της, αναδείχτηκε προσωρινός μειοδότης η «Αλάτι Ματθαίου Μονοπροσωπική ΙΚΕ» για την προμήθεια και μεταφορά αλατιού για τις ανάγκες του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της περιφέρειας Ηπείρου για τις χειμερινές περιόδους 2019-2020 και 2020-2012, προσωρινός ανάδοχος ο Γ. Ντάφλης για τη συντήρηση-αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ασημοχωρίου (135.000 ευρώ) και οριστικός ανάδοχος ο Κων. Γκεσούλης για εργασίες διαγράμμισης στην περιφερειακή οδό Ιωαννίνων (74.400 ευρώ).

Σχετικά άρθρα

Προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του «συμπλέγματος» Κορωνησίας

Στους κερδισμένους του 2023 η Περιφέρεια Ηπείρου

Αποστόλης Τζελέτας

Γέφυρα – αντίγραφο στη θέση της ιστορικής γέφυρας Κοράκου