ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Ορίζοντες Ηπείρου»- Πρώτα ψήφισαν, μετά κατήγγειλαν

Καταγγελίες από την πλευρά της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» για τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών πόρων της περιφέρειας Ηπείρου ακολούθησαν τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, το… κύριο πιάτο της οποίας αφορούσε την ανάδειξη προσωρινών αναδόχων νέων έργων.

Ωστόσο, το περίεργο είναι πως ο περιφερειακός σύμβουλος Τάκης Παππάς, που είναι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής από την πλευρά της παράταξης του Σπύρου Ριζόπουλου, ψήφισε θετικά για όλα τα έργα, με την ανακοίνωση- καταγγελία να φανερώνει τουλάχιστον σύγχυση.
Σε ανακοίνωσή της, η παράταξη του Σπ. Ριζόπουλου κάνει λόγο για δικαίωση της κριτικής της, που ασκεί μήνες τώρα στην περιφερειακή αρχή. «Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι οι δαπάνες δεν υπακούν σε κανένα πλαίσιο κοινωνικής δικαιοσύνης για το σύνολο της Ηπείρου και γι’ αυτό επαναφέρουν με ιδιαίτερη ένταση το αίτημά τους για δίκαιη κατανομή των κονδυλίων. Για κάθε 10 ευρώ που δαπανώνται στα Γιάννενα, να δαπανώνται αντίστοιχα 5 στην Άρτα, 3 στην Πρέβεζα και 3 στη Θεσπρωτία. Η αναλογικότητα αυτή είναι η μοναδική, που μπορεί να εγγυηθεί την ισόρροπη ανάπτυξη του συνόλου της Ηπείρου.
Παράλληλα, διαπιστώθηκε ο τρόπος με τον οποίο όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί ο κ. Καχριμάνης σε σχέση με τις αναθέσεις έργων. Στη συνεδρίαση είχαν συγκεντρωθεί εργολάβοι, οι οποίοι, ο καθένας για τον δικό του λόγο, ζητούσε να πετύχει παράταση στην εκτέλεση των έργων. Και αποδείχθηκαν τα εξής: Πρώτον ότι ο κ. Καχριμάνης στις αναθέσεις δε θέτει καμία ρήτρα έγκαιρης εκτέλεσης και δεύτερον ότι πρόκειται για έργα, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν προπληρωθεί, προφανώς στο πλαίσιο των προεκλογικών σχέσεων της αρχής με την τοπική διαπλοκή», αναφέρεται.

Έργα σε κάθε περιφερειακή ενότητα

Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, με την έναρξη της οποίας ομόφωνα εξελέγη αντιπρόεδρος ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Σιαράβας, αναδείχθηκα προσωρινή ανάδοχοι η Διόπτρα Κατασκευαστική Ε.Ε. για τη βελτίωση της Ε.Ο. Άρτας– Τρικάλων έως όρια Ηπείρου (προϋπολογισμού 758.000 ευρώ), ο Δ. Φούκας για την αποκατάσταση – βελτίωση οδού Κομποτίου– παραλία Ράμματος και σύνδεσή της με την Ε.Ο. Άρτας– Γέφυρας Αννίνου (515.000 ευρώ), για τη συντήρηση– αποκατάσταση επαρχιακού πεδινού δικτύου Π.Ε. Άρτας (270.000 ευρώ) και για την αποκατάσταση συνδετήριας οδού πρόσβασης παραγωγικών μονάδων με επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Τ.Κ. Νεοχωρίου δήμου Νικολάου Σκουφά (100.000 ευρώ), η Τεχνοδομή ΑΤΕ για τη συντήρηση στραγγιστικών τάφρων πεδιάδας Άρτας (150.000 ευρώ) και για την αποκατάσταση βατότητας οδού από το Κομμένο Άρτας έως το ιστορικό σημείο Μηδέν στο δέλτα του ποταμού Αράχθου (192.000 ευρώ), η Κατασκευαστική Χαρμπής & ΣΙΑ Ε.Ε. για τη βελτίωση στραγγιστικών έργων Π.Ε. (129.000 ευρώ), ο Λ. Ε. Γεωργούλας για τη μεταφορά νερού από τον Άραχθο προς τον αύλακα άρδευσης περιοχής Περάνθης Λουτροτόπου Κομμένου (120.000 ευρώ), η ΟΔΟΚΑΤ ΑΕ για την αποκατάσταση οδών από θεομηνίες στις περιοχές Κρυόβρυσης, Νέας Σελεύκειας και Συβότων (122.000 ευρώ), ο Δ. Τσομπίκος για την αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Λίππα- Κάτω Λίππα (220.000 ευρώ), η Πανηπειρωτική ΑΤΕ για την αποκατάσταση σύνδεσης επαρχιακού οδικού δικτύου με Άνω Πεδινά Ζαγορίου (74.400 ευρώ), η Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε. για την αποκατάσταση οδού προς Μαντείο –Δωδώνη (74.000 ευρώ), η Α. Κρικώνη- Α. Παπαχρήστος Ο.Ε για τη συντήρηση– αποκατάσταση Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Βάρδας (29.000 ευρώ), ο Γεώργιος Μυριούνης για την επέκταση ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή του 5ου παιδικού σταθμού Πρέβεζας και ασφαλτοστρώσεις– τεχνικά στους οικισμούς Παντοκράτορα, Δροσιά και Ανάληψη Πρέβεζας (45.000 ευρώ) και η Αριάδνη Κατασκευαστική για την αποκατάσταση– κατασκευή συρματοκιβωτίων στην περιοχή Σαρακήνικου και Αγίας Παρασκευής για αντιμετώπιση κατολίσθησης (74.400 ευρώ).

Καταγγελία για την απόσπαση της Ελπ. Μπάρκα

Την απόσπαση της Ελπινίκης Μπάρκα, η οποία ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη «Αειφόρος Ανάπτυξη» του Αλέκου Καχριμάνη, στο γραφείο του στην περιφέρεια από το Γενικό Λύκειο της Αμφιλοχίας, όπου είναι η οργανική της θέση, στηλιτεύει η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου».

«Είναι προφανές ότι ο κ. Καχριμάνης ξεπληρώνει τα εκλογικά του γραμμάτια στην κ. Μπάρκα, που, ως πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ και αποσπασμένη στο γραφείο του κόμματος στα Γιάννενα, απλώς δεν ήθελε να επιστρέψει στη δουλειά της. Οι Ορίζοντες Ηπείρου, με μόνο γνώμονα το καλό της Ηπείρου και των όλων των Ηπειρωτών, παρακολουθούν στενά την καθημερινή λειτουργία της περιφερειακής αρχής και είναι αποφασισμένοι να μην της επιτρέψουν -όσο εξαρτάται από τη δική τους συμμετοχή- να επαναλάβει τα λάθη και τα ατοπήματα του παρελθόντος», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας

Κόμβο – κόμβο και κάποια στιγμή η ένωση

Σταθερός προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες η Ήπειρος