ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Διαβεβαίωση για ενίσχυση της συνεργασίας με τον δήμο του Ντουμπρόβνικ

Τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία, που είχε ξεκινήσει με την προηγούμενη δημοτική αρχή, παρείχε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Ντουμπρόβνικ Marco Protebica και τον πρόεδρο του Οργανισμού Άθλησης Maro Kapović, οι οποίοι βρίσκονται στα Γιάννενα, συνοδεύοντας την Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας της Κροατίας που μετέχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων.

Με δεδομένο πως από την προηγούμενη δημοτική αρχή είχε ξεκινήσει η διαδικασία για στενότερη συνεργασία και για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων, ο κ. Ελισάφ εξέφρασε τη βούληση η συνεργασία να ενισχυθεί, καθώς ένας από τους βασικούς στόχους της σημερινής δημοτικής αρχής είναι η προγραμματισμένη εξωστρέφεια των Ιωαννίνων.
Στην κατεύθυνση αυτή η πόλη του Ντουμπρόβνικ αποτελεί μεγάλο σύμμαχο και με τη δρομολόγηση κοινών δράσεων μπορεί να δημιουργηθεί ένας σημαντικός αναπτυξιακός άξονας στα Βαλκάνια, τονίστηκε.

Ικανοποίηση με υποσημειώσεις

Την ικανοποίησή της για τη δέσμευση της δημοτικής αρχής ότι οι ενέργειες για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων θα συνεχιστούν, εκφράζει η «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα», τονίζοντας όμως πως η πρόταση αυτή δεν κατατέθηκε στο πλαίσιο μιας ακόμα σύναψης σχέσεων με ένα δήμο του εξωτερικού, έτσι γενικά και αόριστα, αλλά στοχευμένα στη λογική της δημιουργίας ενός δικτύου από τις πόλεις, που θα φιλοξενήσουν τα συνέδρια της μακροπεριφέρειας της Αδριατικής, όπως έχουν κάνει ήδη Ντουμπρόβνικ και Γιάννενα.
Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνεται πως ο πρώην δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, στη διάρκεια του συνεδρίου για την μακροπεριφέρεια της Αδριατικής τον Μάιο του 2017, ήταν εκείνος που έβαλε την πρόταση αυτή στο τραπέζι, για να συμβάλει ενεργά και η αυτοδιοίκηση στην κοινή προσπάθεια που γίνεται για την ανάπτυξη των υποδομών στην μακροπεριφέρεια της Αδριατικής, με έμφαση στον οδικό άξονα Τεργέστη – Ιωάννινα. Οι πρώτες επαφές σε αυτό το επίπεδο έγιναν με την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του δήμου Ιωαννιτών με επικεφαλής τον κ. Μπέγκα, στον δήμο του Ντουμπρόβνικ, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου του.

Σχετικά άρθρα

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Αποστόλης Τζελέτας

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Λαμπρή (παρά την αφρικανική σκόνη) η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας