ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ορίστηκαν οι χωρικοί και θεματικοί αντιπεριφερειάρχες

Τους τέσσερις χωρικούς και έξι θεματικούς αντιπεριφερειάρχες όρισε με απόφασή του ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Σε ότι αφορά τους χωρικούς, παραμένουν οι τρεις της προηγούμενης θητείας, με την θέση του αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ιωαννίνων να καταλαμβάνει ο Κώστας Σιαράβας.

Αναλυτικά, αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας ορίστηκε ο Βασίλης Ψαθάς, στον οποίο μεταβιβάζονται και οι ο αρμοδιότητες που αφορούν την ανάπτυξη και προώθηση της Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας ορίστηκε ο Θωμάς Πιτούλης, στον οποίο μεταβιβάζονται και οι αρμοδιότητες που αφορούν θέματα Φυσικών Πόρων, Ενέργειας, Ιχθυοκαλλιεργειών και εν γένει Υδατοκαλλιεργειών στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων ορίστηκε ο Κώστας Σιαράβας, στον οποίο μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες που αφορούν στα θέματα οικονομικών και καλών πρακτικών για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τέλος, αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας παραμένει ο Στράτος Ιωάννου στον οποίο μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες που αφορούν στην οργάνωση, προώθηση και το συντονισμό, την επεξεργασία και υποβολή προτάσεων και προγραμματικού σχεδίου και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών που αφορούν σε θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.

Με άλλη απόφαση ορίζονται ως θεματικοί αντιπεριφερειάρχες οι περιφερειακοί σύμβουλοι:

  1. Αγνή Νάκου – Δασούλα με αρμοδιότητα τα θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Συνοχής και Δημόσιας Υγείας.
  2. Οδυσσέας Πότσης με αρμοδιότητα τα θέματα Πολιτισμού, Νεολαίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης .
  3. Σταυρούλα Μπραίμη-Μπότση με αρμοδιότητα τα θέματα Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου.
  4. Βασίλειος Γοργόλης με αρμοδιότητα τα θέματα Αθλητισμού και Απασχόλησης
  5. Κωνσταντίνος Πατήλας με αρμοδιότητα τα θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών.
  6. Χρήστος Γούσης με αρμοδιότητα τα θέματα προστατευόμενων περιοχών χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου, Εξωστρέφειας και Καινοτομίας.

Η θητεία των αντιπεριφερειαρχών ορίζεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Σχετικά άρθρα

Στους κερδισμένους του 2023 η Περιφέρεια Ηπείρου

Αποστόλης Τζελέτας

Γέφυρα – αντίγραφο στη θέση της ιστορικής γέφυρας Κοράκου

Έριξαν τον… σπόρο για μελλοντικές συνεργασίες